incl. BTW

HD-SDI - Wat is het & wat kan het

23 April 2014

De afkorting HD-SDI staat voor "High Definition Serial Digital Interface". En nu horen we u denken "een wat?". Heel simpel uitgelegd is het een techniek die er voor zorgt dat beelden in HD kwaliteit via een coaxkabel (van hoge kwaliteit) verzonden kunnen worden. HD-SDI is ontwikkeld door opnamestudio's en TV stations om betere beeldkwaliteit dmv een simpele plug&play techniek te gebruiken.

Voordelen van HD-SDI

Een groot voordeel van HD-SDI is de eenvoudige manier van aansluiten. Net als bij standaard analoge systemen is het geheel plug&play en dus klaar voor gebruik na het aansluiten van de kabels. HD-SDI combineert de kwaliteit van HD camera's met het gemak en de betrouwbaarheid van een plug&play systeem zoals we dat kennen van de analoge bewakingscamera's.

Naast bovenstaande voordelen zijn HD-SDI beveiligingscamera's doorgaans iets voordeliger dan HD IP camera's.


Nadelen van HD-SDI

Net als ieder ander systeem kent HD-SDI ook nadelen. Op dit moment zijn alleen recorders met 4 en 8 kanalen beschikbaar, daarnaast is de standaard kabellengte maximaal 30 meter (eventueel te koppelen tot maximaal 60 meter). HD-SDI kan niet worden aangesloten met een standaard video balun.

HD-SDI kabel

Gebruik van hoge kwaliteit coaxkabel of combikabel is vereist. De kabel dient een zuiver koperen kern te hebben en van hoge kwaliteit te zijn. De maximale kabellengte is, afhankelijk van de omgeving, de camera, de recorder en de kabel, circa 70-100 meter. Bij HD-SDI is het helaas niet mogelijk om gebruik te maken van een video balun in combinatie met UTP cat 5e kabel.

Overige vragen

Heeft u nog vragen over het gebruik van HD-SDI of de eigenschappen er van? We helpen u graag verder!

arrow_upward