• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Kabels voor bewakingscamera en randapparatuur

Om je beveiligingscamera’s en randapparatuur op elkaar, je internet en stroomnetwerk aan te sluiten, heb je verschillende kabels en accessoires nodig. In onze webshop vind je verschillende soorten (combi-)kabels, zoals BNC kabels voor analoog signaal en UTP kabels voor overige IP camera’s. Weet je niet precies welke je nodig hebt om jouw bewakingssysteem te installeren? Neem gerust contact op, we adviseren je graag.

Coaxiale kabels

Coaxiale kabels, ook wel coax kabels genoemd, zijn kabels die op een bepaalde manier zijn opgebouwd. Het woord coaxiaal betekent namelijk dat twee of meer onderdelen dezelfde as hebben. In dit geval hebben de twee geleiders in de kabels hetzelfde middelpunt.

Wat interessant is, is dat we in de praktijk één specifieke coaxiale kabel een ‘coaxkabel’ noemen. Namelijk de kabel om je televisie mee aan te sluiten. Toch zijn er veel meer kabels coaxiaal, denk bijvoorbeeld aan BNC-, RCA kabels en scart-kabels.

BNC kabel

Een kabel met BNC connector is een coaxiale kabel met een draaisysteem dat we ook wel een bajonetsluiting noemen. Bij deze sluiting koppelen een vrouwelijk deel met een veer en een mannelijk deel met een pin aan elkaar, waardoor het niet los raakt. Misschien ken je het wel als ‘de kabel met het mannetje en het vrouwtje’.

Onze BNC kabels zijn geschikt om analoge signalen door te geven en kun je gebruiken om onze volgende producten met elkaar te verbinden:

Heb je een IP camera? Dan heb je een UTP netwerkkabel nodig, een IP camera heeft namelijk geen BNC aansluiting.

BNC & RCA kabels

In onze webshop vind je ook BNC kabels met een BNC connector en een RCA connector. Ook hiermee verbind je je camera met andere apparatuur. RCA connectors zijn beter bekend als tulpstekkers.

 

Combikabels: BNC kabel met voeding

Combikabels zijn aan beide kanten voorzien van twee stekkers, namelijk een 12 volt voedingsstekker en een BNC connector. De kabel transporteert met de voedingsstekker stroom naar de camera, en het beeld met de BNC connector terug naar de recorder.

 

UTP kabel (netwerkkabel)

UTP kabels, ook wel netwerkkabels of ethernet kabels genoemd, zijn de meest geschikte kabels om bewakingscamera’s, camera beveiligingssystemen of recorders op je netwerk aan te sluiten. In ons aanbod vind je UTP kabels per 1, 2, 3, 5, 10, 20, 30 en 50 meter. Je vindt dus altijd de geschikte kabel voor jouw situatie.

De belangrijkste eigenschap van UTP kabels is dat, ongeacht de lengte, geen kwaliteitsverlies plaatsvindt. Bij BNC kabels is er wel kwaliteitsverlies over grotere afstanden. Een ander voordeel van een UTP kabel ten opzichte van een BNC kabel is dat deze vaak veel goedkoper is. Bovendien is de stekker van een UTP kabel, de RJ45, makkelijk te vervangen als dat nodig is.

UTP kabel met balun

Wil je een analoog signaal en stroom via een UTP kabel verzenden? Dat kan! Je hebt hiervoor een ‘balun’ nodig. Dankzij deze balun verzend je het signaal van een coaxkabel en bij het model met één poort ook de stroom voor één camera, via een UTP kabel.

 

Power over Ethernet (PoE)

Naast baluns met één poort, is er nog een manier om voeding via je UTP kabel te verzenden. We noemen dit Power over Ethernet (PoE). Om jouw UTP kabel van PoE te voorzien gebruik je bijvoorbeeld één van onze PoE poorten. Alle IP camera's in onze webshop, met uitzondering van de CHD-PTZ2, kunnen gevoed worden door middel van Power over Ethernet.

 

SFT kabel

In onze webshop vind je ook UTP en SFTP kabels op rol. Het verschil tussen UTP en SFTP zit hem in de bescherming tegen storingsbronnen, zoals lampen of andere apparatuur. Meestal volstaat een UTP kabel. Twijfel je hierover? Dan kun je voor een SFTP kabel kiezen. Deze kabel heeft een extra mantel in de de kabel, waardoor het beter beschermt is. Neem vooral contact op als je hier vragen over hebt.

 

HDMI- en VGA kabels

Om je recorder aan een monitor te koppelen heb je een VGA of HDMI kabel nodig. De VGA kabel bestaat al jaren en wordt nog steeds gebruikt. Het nadeel hiervan is alleen dat deze kabel alleen videosignaal verzendt. Wil je ook geluid naar je recorder sturen? Dan heb je de opvolger van de VGA kabel nodig, namelijk de HDMI kabel.

 

Kabels en splitters (12 volt)

Volstaat de lengte van je huidige voedingskabel, of van die in ons assortiment niet voor jouw situatie? Dan kun je de kabels gemakkelijk verlengen. Zo kun je je camera bewakingssysteem helemaal op maat aanleggen. Hetzelfde geldt voor wanneer je extra camera’s aan je systeem wilt toevoegen. Kies dan voor een splitter, waardoor er meere camera’s op je voeding aangesloten kunnen worden.

 

Welke kabel heb jij nodig voor jouw camerabewakingssysteem?

Je kunt alle systemen met behulp van onze kabels zelf aansluiten en configureren. Natuurlijk adviseren we je graag over wat je precies nodig hebt. Kom je er niet uit naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Neem dan gerust contact op. Daarnaast kun je gebruik maken van onze keuzehulp bij de aanschaf van producten én de handleidingen wanneer je het systeem gaat aansluiten.

Analoge beveiligingscamera

Heb je een analoge beveiligingscamera óf een 4-in-1 beveiligingscamera waarmee je een analoog signaal naar jouw recorder wilt zenden? Dan heb je afhankelijk van het type camera een BNC of BNC en RCA kabel nodig. Wil je met één kabel niet alleen dit analoge signaal versturen, maar ook je beveiligingscamera van voeding voorzien, zodat je niet je recorder én je camera apart op het stroomnetwerk hoeft aan te sluiten? Dan kies je voor een combikabel.

IP camera

Voor het verzenden van niet-analoge signalen van jouw IP beveiligingscamera naar de recorder, heb je een UTP kabel nodig. Dit wordt ook wel een netwerkkabel of ethernet kabel genoemd. Wil je ook via deze kabel je beveiligingscamera van stroom voorzien? Dan gebruik je een balun.

Monitor

Wil je de beelden die jouw recorder opneemt terug kunnen kijken op een monitor? Dan sluit je deze aan met een VGA kabel of, afhankelijk van je systeem én of je ook geluid wilt opnemen, een HDMI kabel.

Beveiligingscamera set

Ben je ook nog op zoek naar een beveiligingscamera met recorder? Bekijk dan meteen ons aanbod beveiligingscamera sets. Je ontvangt voordelig één of meerdere camera’s, een recorder en uiteraard alle kabels die je nodig hebt om de set meteen te installeren.

 

Natuurlijk zijn deze producten ook los te verkrijgen. Dit kan handig zijn wanneer je al een camera óf al een recorder hebt, of wanneer je geen opnames wilt maken.

 
 

Persoonlijk advies

Laat je je graag adviseren over jouw situatie voordat je een aankoop doet in onze webshop? Geen enkel probleem. Kom bijvoorbeeld langs in onze showroom in Hoogeveen of neem op afstand contact op wanneer dit voor jou geen optie is. We zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 10:00 tot 17:00, maar je kunt ons natuurlijk ook altijd mailen of het online contactformulier invullen.