• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Kabels voor bewakingscamera en randapparatuur

Kabels voor camerabewaking zijn onder te verdelen in twee soorten: Combikabels (voor stroom en video) en gewone kabels (voor alleen video, of stroom). Daarnaast vindt u in deze categorie ook UTP (netwerk) kabels, HDMI & VGA kabels, en kabels op rol (zonde

Welke kabel voor mijn camera beveiligingssysteem?

Alle systemen kunt u zelf aansluiten en configureren. De video en voeding wordt geleverd door microgolf coaxiale kabels. De beveiligingscamera’s worden aangesloten op het punt waar de recorder is geïnstalleerd. Wanneer u een centrale voeding wilt gebruiken voor de analoge of AHD camera en HD CVI camera, wordt er ook stroom geleverd door de video kabels. De stroom gaat vervolgens verder met de BNC+12v combikabel.

Benodigde bekabeling

Voor IP camera’s heeft u een RJ45 kabel nodig. Ook voor AHD, CVI HD en zelfs een camera met BNC aansluiting aan de achterkant kunt u gebruik maken van de UTP-kabel met behulp van de huidige video baluns. Verbind deze met uw recorder in het camerasysteem door middel van de UTP kabel (netwerkkabel) via baluns. Zorg er eerst voor dat u uw UTP-kabel hebt aangesloten met de UTP-video baluns, welke u weer aan kunt sluiten met uw analoge systeem.

UTP netwerk kabels

UTP kabels zijn de meest geschikte kabels om uw bewakingscamera of camera beveiligingssysteem mee te bedraden. Bij CCTVwinkel.nl zijn UTP-kabels verkrijgbaar per 1, 2, 3, 5, 10, 20, 30 en 50 meter. Zo vindt u bij ons altijd de geschikte lengte voor uw situatie. De belangrijkste eigenschap van UTP-kabels is dat ongeacht hun lengte er geen kwaliteitsverlies plaatsvind. Bij AV en BNC videokabels is er wel kwaliteitsverlies over grotere afstanden. Gebruik dus UTP-kabeling met baluns voor uw AHD of HD CVI camera en gebruik daarbij één of meerdere afzonderlijke adapters. U kunt ook een splitter met 4 pluggen voor 4 camera’s gebruiken. Een ander voordeel van een UTP-kabel (ethernetkabel) t.o.v. een BNC of AV videokabel is dat deze vaak veel goedkoper is. Bovendien is de RJ45 stekker veel makkelijker te vervangen.

Aansluiting met video balun

Met de video balun verstuur je eenvoudig beeld signaal en stroom via een Cat5 UTP kabel tot 100 meter afhankelijk van de gekozen camera. Beide baluns hebben een male aansluiting. Daarnaast beschikt de eerste balun over een male stroomaansluiting en de tweede balun over een female stroomaansluiting. Voor het aansluiten van de video balun heeft u aan beide kanten van de UTP-kabel een video balun nodig. De stroom die door de UTP-kabel loopt wordt geleverd door de adapter aan de zijde van de recorder.

Power over Ethernet switch (PoE splitter)

Er wordt geadviseerd om het aansluiten van de UTP-kabel met baluns over een langere afstand te doen. Beeld, geluid en stroom worden over 1 kabel verzonden. Dit gebeurt met Power of Ethernet technologie. Middels deze technologie is het mogelijk om afstanden tot wel 100 meter te overbruggen. Echter wordt wel geadviseerd om de voeding dichtbij de beveiligingscamera te plaatsen. Wilt u uw HD IP bewakingscamera of ander netwerk apparatuur voeden met Power-over-Ethernet? Bekijk dan onze PoE apparatuur met IEEE802.3 af en IEEE802.3at standaard. Daarnaast bevat ons assortiment naast de zeer voordelige PoE switches ook actieve en passieve injectors. Mochten er vragen zijn over uw opstelling of wilt u weten of uw bewakingscamera geschikt is voor PoE, laat het ons gerust weten!

Netwerk voor IP camera’s

IP-camera’s maken verbinding met behulp van UTP-kabels. De verschillende componenten van beveiligingssystemen zoals de bewakingscamera, recorders etc. worden aangesloten op het netwerk. Iedere camera en recorder zijn voorzien van een uniek IP-adres. Bij de HD IP-camera’s werkt het net even anders. Hier haalt de recorder via het netwerk de beelden op. Daarnaast heeft de recorder naast het opnemen ook het vermogen om weer te geven. Middels uw computer, tablet of smartphone kunt u de beelden binnenhalen. Het voordeel van de IP-camera is dat u deze kunt aansluiten op het bestaande internet kabelnetwerk in uw kantoor of winkel.