incl. BTW

Klantenservice

Het is telefonisch momenteel erg druk, we verzoeken je daarom een e-mail te sturen.

0528 - 522 182
Ma-Vr: 13:00 - 16:00

info@cctvwinkel.nl
Ma-Vr: 10:00 - 17:00

Showroom
Piet Soerstraat 1
7903TJ Hoogeveen

Bezoek & afhalen op afspraak


Samenwerking PolitieGratis hulp op afstand

De termen IP camera en wifi camera worden nog wel eens door elkaar gehaald, dat komt waarschijnlijk omdat een wifi camera ook gewoon een IP camera is. We leggen je graag uit wat beide termen betekenen en wat het verschil tussen beide is.

Wat is een IP camera?

Een IP camera is een beveiligingscamera die verbinding maakt via het IP netwerk. Dit kan via een kabel (UTP kabel of netwerkkabel) of via wifi. We hebben ook een pagina met uitgebreide informatie over deze vraag, die vind je hier.

Wat is een wifi camera?

Een wifi camera is een bewakingscamera die verbinding maakt met het IP netwerk via wifi. Het is dus eigenlijk gewoon een IP camera, maar dan met een draadloze verbinding.

Wat is dan het verschil?

Dat is er eigenlijk niet. De term IP camera geeft eigenlijk alleen aan om wat voor type camera het gaat, namelijk een netwerkcamera/camera die je aansluit op het netwerk. Die aansluiting kan draadloos zijn, maar ook met bijvoorbeeld een kabel. De term wifi camera geeft aan dat je een IP camera hebt die je via wifi kunt verbinden.

De losse wifi camera's in ons assortiment (dus niet de wifi camera sets) kun je ook aansluiten met een kabel, dit is noodzakelijk omdat nieuwe wifi camera's de instellingen van jouw wifi netwerk nog niet weten.

Om het makkelijker te maken voor je hebben we alle camera's in ons assortiment met wifi in de categorie wifi camera's gezet.

arrow_upward