• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wifi camera

 

Wifi camera’s zijn populair. Je kunt ze eenvoudig, draadloos installeren en er grote afstanden mee overbruggen. De ene wifi camera is alleen de ander niet. Kies je bijvoorbeeld voor een wifi camera die met jouw bestaande wifi netwerk verbonden is? Dan heeft dat vaak gevolgen, zeker als je de camera buiten plaats. Kies dan bij voorkeur voor één van onze beveiligingscamera sets met wifi. Deze zijn voorzien van camera’s die verbonden zijn met het eigen wifi netwerk van de bijbehorende recorder.

Op deze pagina lees je alles wat je wilt weten of wifi camera’s in het algemeen en ons aanbod. Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact op, dan geven we je persoonlijk advies. Of bekijk meteen ons huidige aanbod en laat de camera naar keuze voordelig bij je thuisbezorgen.

 

Het verschil tussen een wifi camera en een IP camera

Een wifi camera is draadloos te verbinden met je netwerk en heeft alleen voeding (stroom) nodig, terwijl een IP camera met een kabel op je netwerk verbonden wordt. Door de draadloze verbinding is de kwaliteit en de betrouwbaarheid van een wifi camera in sommige gevallen slechter, terwijl de bekabelde IP camera’s een constante en kwalitatief uitstekende verbinding hebben. Kies je voor een wifi camera, zorg dan dus dat je een stabiele en kwalitatief goede verbinding hebt.

Om de verschillen tussen een wifi camera en IP camera duidelijk in beeld te brengen, zetten we de verschillen voor je in een tabel:

 

  WIFI camera IP camera
Continue bewaking Wifi camera’s zijn afhankelijk van een draadloze verbinding met het netwerk. Net als op een telefoon of tablet kan deze verbinding soms wegvallen, waardoor de camera waardevol bewijsmateriaal kan missen. Zorg dus voor een zo stabiel mogelijke verbinding.

IP camera’s hebben een constante verbinding via een kabel. Hiermee bieden ze de zekerheid dat er een continue bewaking aanwezig is. Alles wordt opgenomen en niets wordt gemist.

Hoge kwaliteit beeld

Een draadloze camera heeft vaak een lage resolutie (onder de 720p), omdat het beeld ook draadloos verstuurd moet worden. Wifi camera’s met een hoge resolutie zijn vaak wat duurder of minder geschikt voor buiten.

IP camera’s zijn verkrijgbaar met hoge resoluties en kunnen het beeld gemakkelijk via de kabel versturen. IP camera’s zijn beschikbaar met resoluties van 720p, 1080p en zelfs 4K UHD.

Goede opnamen

Door de lage resolutie en de mogelijkheid dat de verbinding af en toe wegvalt, kan de kwaliteit van de opnamen enigszins tegenvallen.

Door de hoge resoluties en de constante bekabelde verbinding maken de IP camera’s complete opnamen in hoge kwaliteit.

Betrouwbaar/netwerkstabiliteit

Omdat een wifi-verbinding weg kan vallen en verstoord kan worden, én omdat de beelden vaak van lage kwaliteit zijn, zijn wifi camera’s minder betrouwbaar dan andere vormen van camerabeveiliging.

Omdat IP camera’s verbonden zijn met het netwerk via een kabel, kan de verbinding niet wegvallen of verstoord worden. Daarnaast maken ze beelden in hoge kwaliteit.

Draadloos

Wifi camera’s hebben alleen voeding nodig (stroom) en kunnen vervolgens draadloos contact leggen met jouw netwerk.

IP camera’s moeten bekabeld worden aangesloten op het netwerk. PoE (Power over Ethernet) zorgt ervoor dat het kabels trekken tot een minimum beperkt wordt.

Bereik

Een camera met wifi heeft een verbinding nodig met het netwerk en moet daarom binnen een bepaald bereik geplaatst worden. Daarentegen heb je wel meer vrijheid qua plaatsing, omdat de camera alleen voeding nodig heeft.

Hoewel bereik eigenlijk geen factor is voor bekabelde camera’s, moet er toch rekening worden gehouden met of de kabels getrokken kunnen worden naar de gewenste plek.

Snelheid

Wifi camera’s moeten de informatie die ze verzamelen draadloos verzenden. Over het algemeen zijn de wifi-signalen langzamer, alhoewel deze signalen steeds sneller worden. 

IP camera’s zijn verbonden met een kabel, wat betekent dat data op een zo snel mogelijke manier verzonden wordt.

Niet te blokkeren

Een wifi-signaal kan door kwaadwillenden worden verstoord, waardoor belangrijk bewijsmateriaal gemist wordt.

Er kan niet door derden worden geknoeid met de bekabelde verbinding.

Aangeboden door CCTVwinkel Bekijk aanbod wifi camera’s

 

Voordelen bewakingscamera’s met wifi

Het voornaamste voordeel van een beveiligingscamera met wifi, ten opzicht van een IP camera, is dat er geen kabels door je pand of tuin lopen. De beveiligingscamera is draadloos. Daarnaast is het eenvoudig aan te leggen als er stopcontacten in de buurt van de camera’s zijn. Tenslotte kan je met speciale apparatuur enorme afstanden overbruggen.

 

De voordelen op een rij:

  • Beveiligingscamera is draadloos. Je hebt geen kabels nodig voor internet, alleen voor voeding
  • Eenvoudig aan te leggen in de buurt van stopcontact
  • Kan grote afstanden overbruggen

 

Nadelen beveiligingscamera’s met wifi?

Ten opzichte van IP camera’s heeft een wifi camera ook nadelen. Bij meerdere camera’s met wifi is bijvoorbeeld een duurdere randapparatuur nodig. Beveiligingscamera’s met wifi zijn erg belastend voor jouw wifi netwerk. Daarnaast kunnen de camera’s haperen of uitvallen door belasting van het netwerk of een beperkt bereik krijgen. Tenslotte zijn de bewakingscamera’s niet helemaal betrouwbaar. De camera’s kunnen makkelijk verstoord worden door kleine apparaten die draadloze signaaloverdrachten verstoren. Voor een inbreker is er natuurlijk niets makkelijker dan een uitgeschakelde wifi camera.

 

De nadelen op een rij:

  • Duurdere randapparatuur vereist bij meerdere camera’s
  • Belastend voor jouw wifi netwerk
  • Niet volledig betrouwbaar, omdat wifi signaal kan haperen
  • Eenvoudig te verstoren door derden

 

Wifi camera’s met eigen netwerk

Standaard wifi camera’s gebruiken je bestaande wifi netwerk om beeld te versturen. Dit kan het netwerk flink belasten, zeker wanneer je beeld van goede kwaliteit is. Daarom hebben we beveiligingscamera sets aan ons aanbod toegevoegd, waarbij de recorder een eigen wifi netwerk heeft.

 

Extra beeldscherm

Heb je geen internet op je telefoon? Dan kun je die op dat moment niet verbinden met de beveiligingscamera. De recorder blijft de beelden wel gewoon opnemen. Wil je deze op het moment dat je geen internet op je telefoon hebt toch bekijken, dan kun je er een beeldscherm aan koppelen.

 

Beveiligingscamera sets met wifi en beeldscherm

In onze webshop vind je ook beveiligingscamera sets met wifi die standaard voorzien zijn van een beeldscherm. De recorder zit in dat geval namelijk ín het beeldscherm. Deze zijn eenvoudig te installeren. Je hoeft alleen de stekker van het beeldscherm aan het dichtsbijzijnde stopcontact aan te sluiten en hij begint met opnemen.

 

De kwaliteit van beveiligingscamera’s met wifi

Veel wifi camera’s hebben een lage resolutie, omdat de beelden via wifi verstuurd moeten worden. Als je wifi signaal niet sterk genoeg is, kan dit voor problemen zorgen. De resolutie van deze camera’s is meestal onder de 720p. Dit wil zeggen 1280x720 pixels. Hier staat tegenover dat ze vaak een aanschafprijs tussen de 60-100 euro, relatief voordelig.

Voor betrouwbare beveiliging van jouw eigendommen raden we deze camera’s niet aan. Het beeld kan haperen en de resolutie is erg laag. Dat betekent niet dat wifi camera’s nutteloos zijn. Een wifi camera is bijvoorbeeld perfect om je huisdieren in de gaten te houden of om te zien of er klanten in je winkel lopen. Vind je het niet erg als het beeld soms wegvalt, je het netwerk soms opnieuw moet instellen en gebruik je de wifi camera niet voor bewaking? Dan kan een wifi camera een perfecte uitkomst zijn.

 

Betrouwbare wifi camera’s met hoge resolutie

Er zijn ook bewakingscamera’s met wifi met een betere kwaliteit dan 720p HD beeld, zoals de camera’s uit onze beveiligingscamera sets. Je betaalt er meer voor, maar dan heb je ook een betrouwbaar systeem. Deze wifi camera’s zijn namelijk met wifi netwerk van de recorder zelf verbonden. In deze sets vind je camera’s met een beeldresolutie van tot wel 8 MegaPixel. Ideaal voor iedereen die geen kabels wil leggen én een betrouwbaar camerabewakingssysteem zoekt.

 

Wifi camera’s voor buiten

Veel gebruikers vergeten dat wanneer een camera met het bestaande wifi netwerk verbonden is, het wifi bereik, de stabiliteit en de snelheid extreem snel afnemen zodra de camera buiten geplaatst wordt. Buitenmuren van je huis houden het wifi signaal veel beter tegen dan binnenmuren. Deze wifi camera’s werken in principe dus het beste binnen en we raden dan ook af deze buiten te gebruiken.

De wifi camera’s in onze beveiligingscamera sets zijn wél geschikt voor buiten. De camera werkt namelijk op het wifi netwerk van de recorder. Daarnaast zijn de meeste camera’s voorzien van infrarood verlichting, waardoor je ‘s nachts ook beelden op kunt nemen.

 

Stabiele betrouwbare camerabewaking

Als je een draadloze bewakingscamera wilt kopen is een wifi camera de beste keuze. De vraag is of de potentiële ergernissen van een wifi camera opwegen tegen het eenmalig aanleggen van een kabel. Maar wanneer je een stabiele verbinding kan faciliteren en het wifi netwerk goed kunt beveiligen, kun je veel plezier hebben van jouw wifi camera.

 

IP camera

Zoek je een camera voor beveiligingsdoeleinden? Maar wil je zo weinig mogelijk draden in het zicht? Dan kies je voor stabiele IP camera’s die je via het bestaande netwerk kunt aansluiten waardoor het trekken van kabels enigszins beperkt kan worden.

 

Welke camera’s raden wij jou aan?

Ben je op zoek naar een beveiligingscamera, draadloos én van goede kwaliteit, die niet jouw bestaande wifi netwerk belast? Dan raden wij de Neview 8 MegaPixel Wifi Camera aan. Als je een iets goedkopere beveiligingscamera zoekt met wifi dan raden wij de Neview 2 MegaPixel Wifi Camera aan. Vanzelfsprekend vind je hiertussen ook nog de Neview 5 MegaPixel Wifi Camera. Welke beeldresolutie voor jou noodzakelijk is, is volledig afhankelijk van het doel en de situatie van de camerabewaking.

 

Persoonlijk advies

Wil je advies over de beste bewakingscamera’s voor jouw situatie? Je kunt ons van maandag tot en met vrijdag bellen van 10:00 tot 17:00 en je mag ons altijd een e-mail sturen of ons contactformulier invullen. Of kom langs in onze showroom in Hoogeveen, dan kunnen we je meteen een demonstratie geven van verschillende bewakingscamera’s. We horen graag van je!