• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wifi camera

 

Camerabewaking heb je met slechts één doel: het continue bewaken en beveiligen van jouw objecten door middel van beveiligingscamera’s. Goede camerabeveiliging biedt dan ook een hoge kwaliteit beeld, goede opnamen, en is vooral betrouwbaar.

Er is relatief veel vraag naar wifi camera’s. We hebben veel modellen getest en besloten ze op te nemen in ons assortiment. Daarbij hebben we alleen de veiligste en beste wifi camera’s opgenomen, zodat jij verzekerd bent van een kwalitatief goede aankoop. Vaak zijn er veel vragen over wifi camera’s. Wij hebben een lijst opgesteld met veelgestelde vragen. Staat jouw vraag of antwoord er niet tussen? Neem gerust contact met ons op! Wij zullen je van alle gewenste informatie voorzien.

Hieronder volgt een lijst met verschillen tussen een wifi camera en IP camera.

 

  WIFI camera IP camera
Continue bewaking Wifi camera’s zijn afhankelijk van een draadloze verbinding met het netwerk. Net als op een telefoon of tablet kan deze verbinding soms wegvallen, waardoor de camera waardevol bewijsmateriaal kan missen. Zorg dus voor een zo stabiel mogelijke verbinding.

IP camera’s hebben een constante verbinding via een kabel. Hiermee bieden ze de zekerheid dat er een continue bewaking aanwezig is. Alles wordt opgenomen en niets wordt gemist.

Hoge kwaliteit beeld

Een draadloze camera heeft vaak een lage resolutie (onder de 720p), omdat het beeld ook draadloos verstuurd moet worden. Wifi camera’s met een hoge resolutie zijn vaak wat duurder of minder geschikt voor buiten.

IP camera’s zijn verkrijgbaar met hoge resoluties en kunnen het beeld gemakkelijk via de kabel versturen. IP camera’s zijn beschikbaar met resoluties van 720p, 1080p en zelfs 4K UHD.

Goede opnamen

Door de lage resolutie en de mogelijkheid dat de verbinding af en toe wegvalt, kan de kwaliteit van de opnamen enigszins tegenvallen.

Door de hoge resoluties en de constante bekabelde verbinding maken de IP camera’s complete opnamen in hoge kwaliteit.

Betrouwbaar/netwerkstabiliteit

Omdat een wifi-verbinding weg kan vallen en verstoord kan worden, én omdat de beelden vaak van lage kwaliteit zijn, zijn wifi camera’s minder betrouwbaar dan andere vormen van camerabeveiliging.

Omdat IP camera’s verbonden zijn met het netwerk via een kabel, kan de verbinding niet wegvallen of verstoord worden. Daarnaast maken ze beelden in hoge kwaliteit.

Draadloos

Wifi camera’s hebben alleen voeding nodig (stroom) en kunnen vervolgens draadloos contact leggen met jouw netwerk.

IP camera’s moeten bekabeld worden aangesloten op het netwerk. PoE (Power over Ethernet) zorgt ervoor dat het kabels trekken tot een minimum beperkt wordt.

Bereik

Een camera met wifi heeft een verbinding nodig met het netwerk en moet daarom binnen een bepaald bereik geplaatst worden. Daarentegen heb je wel meer vrijheid qua plaatsing, omdat de camera alleen voeding nodig heeft.

Hoewel bereik eigenlijk geen factor is voor bekabelde camera’s, moet er toch rekening worden gehouden met of de kabels getrokken kunnen worden naar de gewenste plek.

Snelheid

Wifi camera’s moeten de informatie die ze verzamelen draadloos verzenden. Over het algemeen zijn de wifi-signalen langzamer, alhoewel deze signalen steeds sneller worden. 

IP camera’s zijn verbonden met een kabel, wat betekent dat data op een zo snel mogelijke manier verzonden wordt.

Niet te blokkeren

Een wifi-signaal kan door kwaadwillenden worden verstoord, waardoor belangrijk bewijsmateriaal gemist wordt.

Er kan niet door derden worden geknoeid met de bekabelde verbinding.

Verkocht door CCTVwinkel

 

Wat is het verschil tussen een wifi camera en een IP camera?

Een wifi camera is draadloos te verbinden met je netwerk en heeft alleen voeding (stroom) nodig, terwijl een IP camera met een kabel op je netwerk verbonden moet worden. Door de draadloze verbinding is de kwaliteit en de betrouwbaarheid van een wifi camera in sommige gevallen slechter, terwijl de bekabelde IP camera’s een constante en kwalitatief uitstekende verbinding hebben. Kies je voor een wifi camera, zorg dan dus dat je een stabiele en kwalitatief goede verbinding hebt.

 

 

Wat zijn de voordelen van bewakingscamera’s met wifi?

De eerste voordelen van het gebruik van een beveiligingscamera met wifi is dat er geen kabels lopen door uw pand of in de tuin. Daarnaast is het eenvoudig aan te leggen als er stopcontacten in de buurt van de camera’s zijn. Tenslotte kan je met speciale apparatuur enorme afstanden overbruggen.

 

Wat zijn de nadelen van beveiligingscamera’s met wifi?

De nadelen zijn hierboven al een stukje uitgelegd. Een uitgebreid antwoord is dat bij meerdere camera’s met wifi duurdere randapparatuur nodig is. Beveiligingscamera’s met wifi zijn erg belastend voor jouw wifi netwerk. Daarnaast kunnen de camera’s haperen of uitvallen door belasting van het netwerk of een beperkt bereik krijgen. Tenslotte zijn de bewakingscamera’s niet helemaal betrouwbaar. De camera’s kunnen makkelijk verstoord worden door kleine apparaten die draadloze signaaloverdrachten verstoren. Voor een inbreker is er natuurlijk niets makkelijker dan een uitgeschakelde wifi camera.

 

Wat is de kwaliteit van beveiligingscamera’s met wifi?

Veel wifi camera’s hebben een lage resolutie. De resolutie van deze camera’s is altijd onder de 720 (1280x720 pixels). Ze hebben dan wel vaak een aanschafprijs tussen de 60-100 euro. Maar er zijn ook bewakingscamera’s met wifi met een betere kwaliteit van 720p HD beeld. Deze zijn wel vaak duurder en minder geschikt als bewakingscamera voor buiten.

 

Blijft mijn wifi bereik goed tijdens het gebruik van beveiligingscamera’s met wifi?

Veel gebruikers vergeten dat het wifi bereik, de stabiliteit en de snelheid extreem snel afnemen zodra een wifi camera buiten geplaatst wordt. Buitenmuren van uw huis houden het wifi signaal veel beter tegen dan binnenmuren. Een wifi camera zal binnen dan ook het beste werken. Een wifi beveiligingscamera buiten plaatsen raden wij ook af, tenzij je in het bezit bent van een sterke en veilige wifi verbinding buiten.

 

Zijn bewakingscamera’s met wifi dan zo slecht?

Nee, je kan heus wel beveiligingscamera’s kopen met wifi. Als je namelijk een draadloze bewakingscamera wil kopen is een wifi camera de beste keuze. De vraag is of de potentiële ergernissen van een wifi camera opwegen tegen het eenmalig aanleggen van een kabel. Maar wanneer je een stabiele verbinding kan faciliteren en het wifi netwerk goed kunt beveiligen, kun je veel plezier hebben van jouw wifi camera.

Een wifi camera is namelijk perfect om jouw huisdieren in de gaten te houden of om te zien of er klanten in jouw winkel lopen. Vind je het niet erg als het beeld soms wegvalt, je het netwerk soms opnieuw moet instellen en gebruik je de wifi camera niet voor bewaking? Dan kan een wifi camera een perfecte uitkomst bieden.

Een andere goede optie voor beveiligingscamera’s zijn dus IP camera’s die je via het netwerk kunt aansluiten waardoor het trekken van kabels enigszins beperkt kan worden.

 

 

Welke camera’s raden wij voor jou aan?

Als je opzoek bent naar een camera met goede kwaliteit en die niet jouw bestaande wifi netwerk te veel belast, raden wij de Neview 8 MegaPixel Wifi Camera aan. Als je een iets goedkopere beveiligingscamera zoekt met wifi dan raden wij de Neview 2 MegaPixel Wifi Camera aan.