• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wifi camera

Camerabewaking heb je met slechts één doel: het continue bewaken en beveiligen van jouw objecten door middel van beveiligingscamera's. Goede camera beveiliging biedt dan ook een hoge kwaliteit beeld, goede opnamen, en is vooral betrouwbaar. Een wifi camera loopt enigszins achter op het punt van betrouwbaarheid.

Er is relatief veel vraag naar wifi camera's. We hebben veel modellen getest en besloten ze op te nemen in het assortiment. Daarbij hebben we alleen de veiligste en beste wifi camera’s opgenomen, zodat jij verzekerd bent van een kwalitatief goede aankoop. Hieronder geven we meer uitleg.

 

  WIFI camera IP camera
Continue bewaking Wifi camera’s zijn afhankelijk van een draadloze verbinding met het netwerk. Net als op een telefoon of tablet kan deze verbinding soms wegvallen, waardoor de camera waardevol bewijsmateriaal kan missen. Zorg dus voor een zo stabiel mogelijke verbinding.

IP camera’s hebben een constante verbinding via een kabel. Hiermee bieden ze de zekerheid dat er een continue bewaking aanwezig is. Alles wordt opgenomen en niets wordt gemist.

Hoge kwaliteit beeld

Een draadloze camera heeft vaak een lage resolutie (onder de 720p), omdat het beeld ook draadloos verstuurd moet worden. Wifi camera’s met een hoge resolutie zijn vaak wat duurder of minder geschikt voor buiten.

IP camera’s zijn verkrijgbaar met hoge resoluties en kunnen het beeld gemakkelijk via de kabel versturen. IP camera’s zijn beschikbaar met resoluties van 720p, 1080p en zelfs 4K UHD.

Goede opnamen

Door de lage resolutie en de mogelijkheid dat de verbinding af en toe wegvalt, kan de kwaliteit van de opnamen enigszins tegenvallen.

Door de hoge resoluties en de constante bekabelde verbinding maken de IP camera’s complete opnamen in hoge kwaliteit.

Betrouwbaar/netwerkstabiliteit

Omdat een wifi-verbinding weg kan vallen en verstoord kan worden, én omdat de beelden vaak van lage kwaliteit zijn, zijn wifi camera’s minder betrouwbaar dan andere vormen van camerabeveiliging.

Omdat IP camera’s verbonden zijn met het netwerk via een kabel, kan de verbinding niet wegvallen of verstoord worden. Daarnaast maken ze beelden in hoge kwaliteit.

Draadloos

Wifi camera’s hebben alleen voeding nodig (stroom) en kunnen vervolgens draadloos contact leggen met jouw netwerk.

IP camera’s moeten bekabeld worden aangesloten op het netwerk. PoE (Power over Ethernet) zorgt ervoor dat het kabels trekken tot een minimum beperkt wordt.

Bereik

Een camera met wifi heeft een verbinding nodig met het netwerk en moet daarom binnen een bepaald bereik geplaatst worden. Daarentegen heb je wel meer vrijheid qua plaatsing, omdat de camera alleen voeding nodig heeft.

Hoewel bereik eigenlijk geen factor is voor bekabelde camera’s, moet er toch rekening worden gehouden met of de kabels getrokken kunnen worden naar de gewenste plek.

Snelheid

Wifi camera’s moeten de informatie die ze verzamelen draadloos verzenden. Over het algemeen zijn de wifi-signalen langzamer, alhoewel deze signalen steeds sneller worden. 

IP camera’s zijn verbonden met een kabel, wat betekent dat data op een zo snel mogelijke manier verzonden wordt.

Niet te blokkeren

Een wifi-signaal kan door kwaadwillenden worden verstoord, waardoor belangrijk bewijsmateriaal gemist wordt.

Er kan niet door derden worden geknoeid met de bekabelde verbinding.

Verkocht door CCTVwinkel Ja, klik hier! Ja, klik hier!

 

Waarom jij geen wifi camera moet kopen (en beter voor een IP camera kunt gaan of de problemen van de wifi camera moet verhelpen)

Wifi camera's lijken eigenlijk te mooi om waar te zijn, in sommige gevallen dat zijn ze vaak ook. Stekker in het stopcontact, wifi wachtwoord invoeren en klaar is jouw draadloze beveiligingscamera. Of toch niet? We schreven er al eerder een blogbericht over, maar krijgen nog regelmatig vragen over de kwaliteit van wifi camera's. Een wifi camera kan je veel kwaliteit brengen, maar zoals we hierboven uiteen hebben gezet, kleven er soms ook nadelen aan.

Wanneer je de nadelen bent tegengegaan en je de wifi camera hebt aangeschaft en aangesloten, kan het een kwaliteitsaankoop zijn. Helaas gebeurt het vaak dat deze nadelen niet worden tegengegaan en dan treden de eerste problemen op na het aansluiten van de wifi camera. Wij raden dan ook eigenlijk altijd aan om voor een IP camera te kiezen of goed na te denken over wat je in jouw situatie moet aanpassen om de wifi camera goed te laten functioneren.

Wifi camera's lijken eigenlijk te mooi om waar te zijn, maar dat zijn ze vaak ook. Stekker in het stopcontact, wifi wachtwoord invoeren en klaar is jouw draadloze beveiligingscamera. Of toch niet? We schreven er al eerder een blogbericht over, maar krijgen nog regelmatig vragen over de kwaliteit van wifi camera's. Helaas bijna altijd nadat de betreffende persoon zijn wifi camera heeft aangeschaft en aangesloten, bij het optreden van de eerste problemen. Wij raden dan ook eigenlijk altijd aan om voor een IP camera te kiezen in plaats van een wifi camera.

Bekijk onze IP camera's

 

Is wifi dan slecht?

Nee, niet perse. Voor wie een draadloze beveiligingscamera wil aansluiten is een wifi camera absoluut de beste keuze. Alle andere, oudere, draadloze technieken zijn een stuk minder betrouwbaar dan een wifi camera. De vraag is of de potentiële ergernissen van een wifi camera opwegen tegen het eenmalig aanleggen van een kabel. Wanneer je een stabiele verbinding kunt faciliteren en het wifi netwerk goed kunt beveiligen, kun je veel plezier hebben van jouw wifi camera.

 

Resolutie van wifi camera's

Veel wifi camera's hebben een lage resolutie. Onder laag verstaan we dan alles onder 720 (1280x720 pixels). Dergelijke wifi camera's hebben dan wel vaak weer een aanschafprijs van 60-100 euro, terwijl de beeldkwaliteit erg ver achterloopt bij de hedendaagse standaard. Dat hoeft geen probleem te zijn, het ligt net aan jouw wensen. Je kunt ook voor de wifi camera’s gaan met een 720p HD beeld.

720p HD wifi camera's zijn soms duurder, of minder geschikt als camera buiten. Daarnaast heeft een hogere beeldresolutie weer andere nadelen op het gebied van stabiliteit van het netwerk. Daarover hieronder meer.

 

Wifi camera en een standaard router

Bijna alle consumenten maken gebruik van de router van hun internet provider, en waarom ook niet. Een huis-, tuin- en keukenrouter voldoet prima voor het kijken van Netflix of het lezen van de digitale krant. Ook mobiele telefoons met WhatsApp, Facebook en Skype kunnen prima overweg met de gemiddelde draadloze router.

Problemen ontstaan echter wanneer het wifi netwerk constant zwaar wordt belast. De belasting van het netwerk hangt af van het type wifi camera. De goedkope camera's met een lage resolutie zullen ook een lagere wifi belasting veroorzaken. Wifi camera's met een hogere resolutie hebben mooier beeld, maar zorgen ook voor een grotere belasting van het netwerk.

 

Wifi camera's en een semi-professionele router

Veel merken verkopen semi-professionele routers. Merken als Cisco/Linksys, 3com, Dlink, etc. bieden allemaal wifi routers met hoge snelheden voor een relatief lage prijs. Voor minder dan € 100,- heb je al zo'n prachtig exemplaar in de meterkast hangen. Een router van hogere kwaliteit kan doorgaans beter omgaan met een constante zware belasting van het wifi netwerk.

 

Jouw wifi bereik

Je zoekt geen draadloze beveiligingscamera omdat je die graag naast jouw router in de meterkast wilt plaatsen. Meestal worden wifi camera's aan de buitenzijde van het huis geplaatst, soms zelfs bij tuinschuurtjes, overkappingen of zelfs aan bomen. Maar heb je rekening gehouden met jouw wifi bereik? Thuis op de bank zo nu en dan een WhatsApp bericht versturen is voor een wifi netwerk iets heel anders dan een constante videoverbinding naar de achterkant van jouw tuinhuisje achterin de tuin.

Veel gebruikers vergeten dat het wifi bereik, de stabiliteit en de snelheid extreem snel afnemen zodra een wifi camera buiten geplaatst wordt. Buitenmuren houden doorgaans het wifi signaal veel beter tegen dan binnenmuren. Als je een wifi camera binnen plaatst, zal deze daarom ook het beste werken. Een wifi camera buiten plaatsen raden wij dan ook af, mits je het bezit hebt over een sterke en veilige wifi verbinding buiten. In dat geval heb je niet te kampen met connectieproblemen en krijg je de mate van veiligheid die je graag wilt bereiken.

 

Overbelasting van het wifi netwerk

Werkt alles, is het bereik van alle wifi camera's goed? Gefeliciteerd! Zorg dan dat dat zo blijft. Plaatsen jouw buren bijvoorbeeld een wifi router op hetzelfde kanaal, dan kan dat invloed hebben op de stabiliteit en snelheid van jouw netwerk. Als je dat direct opmerkt is er niets aan de hand, maar als ze hun router vervangen terwijl jij met je voeten in de middellandse zee staat, zorgt dat toch voor meer problemen.

 

Wifi camera op afstand uitzetten

Bijna zoals in de film, maar het kan echt. Wifi signaal is relatief eenvoudig te verstoren. In het verre oosten is voor relatief weinig geld een klein apparaatje te koop waarmee draadloze signaaloverdracht via bijvoorbeeld wifi, maar ook bluetooth, mobiel telefoonverkeer en GPS signaal geblokkeerd of verstoord kan worden. Er is natuurlijk niets makkelijker voor een inbreker dan een uitgeschakelde wifi camera.

Na de inbraak gaat de "wifi blocker" weer mee en werken de camera's zoals je van ze gewend bent, het belangrijkste mis je echter: bewijsmateriaal. Daarnaast zal een eventuele schade-expert vragen gaan stellen over het ontbreken van beeldmateriaal van de betreffende inbraak.

 

Eindconclusie: wifi camera kopen, of toch maar niet?

Wil je eenvoudig een IP camera plaatsen om zo nu en dan te zien wat de huisdieren doen, of de deur nog open staat, of om te zien of er klanten jouw winkel inlopen? Vind je het niet erg als het beeld soms wegvalt, je het netwerk soms opnieuw moet instellen en gebruik je de camera niet voor bewaking? Dan is een wifi camera een mogelijkheid. In andere gevallen kan de wifi camera ook een goede keuze zijn, zolang je maar zorgt voor met een stabiele wifi verbinding.

Wil je fatsoenlijke bewaking die betrouwbaar is? Dan is een wifi camera en of elk ander type camera dat CCTVWinkel.nl aanbiedt een goede optie. Een andere goede optie voor een betrouwbare bewaking zijn dus IP camera’s die je via het netwerk kunt aansluiten waardoor het trekken van kabels enigszins beperkt kan worden.

Bekijk alle IP camera's

 

Wat is het verschil tussen een wifi camera en een IP camera?

Een wifi camera is draadloos te verbinden met je netwerk en heeft alleen voeding (stroom) nodig, terwijl een IP camera met een kabel op je netwerk verbonden moet worden. Door de draadloze verbinding is de kwaliteit en de betrouwbaarheid van een wifi camera in sommige gevallen slechter, terwijl de bekabelde IP camera’s een constante en kwalitatief uitstekende verbinding hebben. Kies je voor een wifi camera, zorg dan dus dat je een stabiele en kwalitatief goede verbinding hebt.

Bekijk alle wifi camera's