incl. BTW

Klantenservice

Het is telefonisch momenteel erg druk, we verzoeken je daarom een e-mail te sturen.

0528 - 522 182
Ma-Vr: 13:00 - 16:00

info@cctvwinkel.nl
Ma-Vr: 10:00 - 17:00

Showroom
Piet Soerstraat 1
7903TJ Hoogeveen

Bezoek & afhalen op afspraak


Samenwerking PolitieGratis hulp op afstand

Power over Ethernet (afgekort PoE) is een techniek waarbij zowel voeding als netwerk via één netwerkkabel naar een apparaat gaan. Je hoeft bij PoE dus geen gebruik te maken van een losse voedingskabel of aparte voeding in de buurt van je apparaat. Op deze pagina beantwoorden we de meest gestelde vragen over PoE

Welke apparaten werken met PoE?

Bijna alle IP camera's in onze webshop werken met PoE, maar ook andere apparaten zoals bijvoorbeeld IP telefoons of intercoms kunnen met PoE gevoed worden. De PTZ camera's in onze webshop kun je helaas niet voeden via PoE, hiervoor gebruiken ze namelijk teveel stroom.

Wat heb ik nodig voor PoE?

Je hebt natuurlijk een IP camera nodig met PoE ondersteuning, maar de stroom moet ook ergens vandaan komen. Daarvoor heb je een PoE switch of recorder met PoE nodig. Dit apparaat zorgt er voor dat de voeding en het netwerksignaal via de UTP kabel naar de IP camera gaan.

Welke kabel heb ik nodig voor Power over Ethernet?

Je kunt hiervoor gewoon UTP cat 5e (of hoger natuurlijk) gebruiken. De maximale lengte is 100 meter. Als je zelf de connector aan je UTP kabel gaat zetten dien je er rekening mee te houden dat je de officiële volgorde in de connector aanhoudt.

Bekijk hier alle geschikte kabels

Is PoE schadelijk voor apparaten zonder PoE?

Nee, je kunt gerust jouw laptop, computer of ander apparaat op een PoE netwerkaansluiting aansluiten. De voeding wordt pas ingeschakeld nadat het aangesloten apparaat heeft aangegeven dat het voeding via PoE wil ontvangen, tot die tijd komt er geen voeding door de kabel.

Is PoE universeel?

Er zijn twee officiële PoE standaarden, namelijk IEEE802.3af (48 volt en 15.4 watt per aansluiting) en IEEE802.3at (48 volt en 30 watt per aansluiting). Er zijn echter ook PoE switches op de markt met een ander voltage (bijvoorbeeld 24 volt), let hier dus goed op.

Alle PoE switches, recorders met PoE en IP camera's met PoE in onze webshop maken gebruik van de IEEE802.3af standaard, dan weet je zeker dat alles goed met elkaar samenwerkt.

Bekijk hier onze PoE switches
arrow_upward