incl. BTW

Klantenservice

Het is telefonisch momenteel erg druk, we verzoeken je daarom een e-mail te sturen.

0528 - 522 182
Ma-Vr: 13:00 - 16:00

info@cctvwinkel.nl
Ma-Vr: 10:00 - 17:00

Showroom
Piet Soerstraat 1
7903TJ Hoogeveen

Bezoek & afhalen op afspraak


Samenwerking PolitieGratis hulp op afstand

Onvif is een afkorting, het staat voor "Open Network Video Interface Forum". Het is een in 2008 ontwikkelde standaard voor de manier waarop IP camera's, netwerk recorders (NVR) en andere IP beveiligingsproducten met elkaar kunnen samenwerken. Het Onvif protocol wordt door veel fabrikanten en software ontwikkelaars gebruikt.

RTSP staat voor "Realtime Streaming Protocol", met RTSP kun je de beelden van een bewakingscamera streamen naar bijvoorbeeld een programma op je computer. Via een RTSP stream kun je bijvoorbeeld geen PTZ camera besturen, bij een Onvif protocol kan dit wel omdat de communicatie dan heen en weer mogelijk is.

Kan ik CCTVwinkel producten combineren met producten die ik al in mijn bezit heb?

Al onze IP camera's en recorders beschikken over het Onvif protocol en een RTSP stream. Dat betekent dat ze dus kunnen communiceren met andere producten die dit protocol ook ondersteunen zoals bijvoorbeeld een Synology of QNAP NAS. Dat kunnen ook camera's van Axis, Hikvision en Dahua, of een andere fabrikant zijn. Let op! Controleer voor de zekerheid of je camera over dit protocol beschikt, niet alle modellen van ieder merk beschikken hierover.

Wat zijn de voordelen van een Onvif apparaat?

Zoals gezegd, vooral het gemak waarbij producten van verschillende fabrikanten met elkaar kunnen samenwerken. Maar ook het toekomst perspectief is belangrijk. Wat kun je met een recorder over 5 jaar? Of wat als je het systeem over 3 jaar wilt uitbreiden? Het Onvif protocol zorgt er voor dat ook apparatuur die in de toekomst gemaakt wordt kan communiceren met hedendaagse camera's en recorders.

Hebben alle IP camera's het Onvif protocol?

Nee, het protocol is gratis te gebruiken indien een fabrikant lid wordt van de gelijknamige organisatie. Lidmaatschap is echter niet verplicht en een fabrikant kan er voor kiezen om zijn eigen standaard, of helemaal geen standaard te gebruiken. Alle CHD IP camera's en recorders die door ons verkocht worden beschikken wel over deze standaard.

Bekijk hier onze IP camera's

Wordt Onvif veel gebruikt?

Doorgaans wordt Onvif niet veel gebruikt. Dit komt doordat de meeste systemen in Nederland niet meer dan acht camera’s tellen. In dat geval is het gebruik van Onvif dan al niet meer interessant. Daarnaast is het ook zo dat fabrikanten zeer snel in de ontwikkeling zijn en ervoor wil zorgen dat hun camera’s de beste, makkelijkste en snelst werkende zijn met hun eigen opname apparatuur.

Hoe ziet de toekomst van Onvif eruit?

Onvif zal zich sterk blijven profileren en zich wegzetten als ‘de standaard’. Voor het toekomstperspectief is het hierbij wel cruciaal dat meer fabrikanten zich gaan vinden in het platform. Daarnaast zal de gebruiksvriendelijkheid voor de consument verhoogt moeten worden. Het is nu vaak nog een te ingewikkeld vraagstuk met compatibiliteit etc. Een simpele plug and play werking zal de functionaliteit al verhogen. Je zou camera, NVR en software vrij kunnen combineren zonder enige kennis te hebben.

Hoe weet ik of mijn apparatuur Onvif ondersteunt?

In sommige gevallen kan het de vraag zijn of jouw apparatuur Onvif ondersteunt. Normaal gesproken kun je dit vaak vinden in de lijst met specificaties van je product. Zo weet je dus al snel of jouw apparatuur op de juiste manier kan werken met Onvif en of je kunt profiteren van de voordelen die hierboven zijn beschreven.

Neem gerust contact op

Kom je er niet helemaal uit, dan helpen we bij CCTVWinkel graag. Neem in zo’n geval contact met ons op, via de telefoon of via de mail. Natuurlijk kun je ook voor al je vragen met betrekking tot één van de producten uit onze webshop bij één van onze medewerkers terecht. Neem gemakkelijk contact op via onderstaande knop.

arrow_upward