• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat heb je nodig? Stap 5: Een recorder met BNC aansluitingen

Ondanks dat de aansluiting van alle BNC camera's gelijk is, is het signaal wat uit zulke camera's komt lang niet altijd gelijk, daarin zijn namelijk meerdere opties waaronder Analoog (CVBS), HD-CVI, HD-TVI, HD-SDI en AHD.

Het kan zijn dat jouw recorder meerdere soorten signalen kan opnemen, maar dat hoeft niet. Als je een boekje kunt vinden, of de specificaties van je recorder weet kun je daaruit opmaken wat je nodig hebt. Je mag natuurlijk altijd contact met ons opnemen om dergelijke dingen door te spreken.

Hoe herken je het juiste type signaal?

Het herkennen van het juiste type signaal is meestal makkelijker dan voora gedacht, want ondanks dat je meerdere mogelijkheden hebt zien we in 90% van de gevallen hetzelfde.

Analoog of CVBS signaal

Bij analoge recorders staat dit meestal niet aangegeven, dat komt omdat ze uit een tijdperk komen waarop er nog geen alternatief was. Een goede manier om te herkennen of je een recorder voor analoge camera's hebt is het bekijken van de specificaties van je recorder of camera.

Zie je daar termen als CVBS, CIF, D1, 960H, TVL TV lines, TV lijnen? Dan heb je te maken met een analoog systeem. Als je recorder net zo oud is als de aanwezige camera's kun je er redelijk vanuit gaan dat beide analoog zijn. Is je recorder recent (afgelopen 2 jaar) aangeschaft, dan kun je eventueel nakijken in de handleiding of hij ook voor andere signaaltypes geschikt is.

HD-TVI signaal

Recorders die alleen maar met het HD-TVI signaal kunnen omgaan worden voornamelijk door Hikvision verkocht. Er bestaan ook heel veel recorders van andere merken (Zoals Neview) die meerdere signaaltypes ondersteunen waaronder HD-TVI. Omdat het HD-TVI signaal nog niet erg oud is zou je het typenummer van je recorder op internet moeten kunnen terugvinden en daar de specificaties moeten kunnen inzien. Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen als je twijfelt.

HD-CVI signaal

HD-CVI recorders die alleen met dit signaal kunnen omgaan worden voornamelijk door Dahua verkocht. Er bestaan wel veel recorders van andere merken (Zoals Neview) die meerdere signaaltypes ondersteunen waar HD-CVI er dan één van is. Omdat het HD-CVI signaal nog niet erg oud is en je recorder dus relatief jong is, kun je het beste het typenummer invoeren op internet en daar de specificaties bij zoeken. Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen als je twijfelt.

AHD signaal

AHD staat voor Analoog HD, maar is een ander signaal dan het analoge van de eerste categorie. AHD wordt door veel verschillende merken (waaronder Neview) verkocht. Ook AHD is relatief jong en je zou dus aan de hand van het typenummer op internet moeten kunnen vinden of je recorder geschikt is voor dit signaaltype. Als je twijfels hebt kun je natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Mijn recorder ondersteund alle voorgaande signalen

Het kan natuurlijk ook zijn dat je huidige recorder alle voorgaande signalen ondersteund. Bij de 5-in-1 recorders van Neview is dat bijvoorbeeld het geval. Zo'n recorder wordt vaak een XVR genoemd. Als je zo'n recorder hebt klik je op de knop hieronder.

HD-SDI signaal

HD-SDI camera's worden bijna niet meer verkocht, wij hebben ze helaas niet meer. Je kunt dergelijke recorders herkennen omdat ze vaak de opdruk HD-SDI of EX-SDI hebben. Als je al bestaande camera's hebt zou je eventueel kunnen controleren of die termen daar op staan.