• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

HD-CVI recorder aansluiten en instellen

Het aansluiten en instellen van een CVR (recorder voor HD-CVI camera's) is relatief eenvoudig. In deze handleiding leggen we stap voor stap uit hoe het aansluiten en instellen van de CVR in zijn werk gaat. Deze handleiding is alleen voor recorders met de typeaanduiing CC-CVR* of CF-CVR*.

In deze handleiding:

Stap 1: Uitpakken en aansluiten van de CVR
Stap 2: Het IP adres bepalen
Stap 3: Het IP adres instellen

Stap 1: Uitpakken en aansluiten van de CVR

De verbinding tussen camera en recorder gaat bij HD-CVI camera's via een coax of combikabel. Er zijn andere mogelijkheden (bijvoorbeeld een video balun), maar uiteindelijk heeft u aan beide zijden van de verbinding een BNC connector.

Achterop de recorder zitten, afhankelijk van het model wat u kiest, 4, 8 of 16 BNC aansluitingen. Op elke aansluiting kunt u 1 HD-CVI camera aansluiten.

De CVR sluit u d.m.v. de meegeleverde adapter aan op het lichtnet. Let op! De adapter in de doos van de recorder is alleen voor de recorder, dus niet voor de camera's. Via de netwerkaansluiting sluit u, indien gewenst, de recorder aan op het bestaande netwerk. De camera's sluit u aan op de video ingangen. Wilt u niet via uw computer of smartphone inloggen op de recorder? Dan is aansluiting op het netwerk overbodig.

Voor het instellen van het IP adres is het aasluiten van een beeldscherm (tijdelijk) vereist. Ook de muis moet hiervoor worden aangesloten.

Stap 2: Het IP adres bepalen

Wilt u geen gebruik maken van een computer of smartphone i.c.m. het camerasysteem? Dan is deze stap niet noodzakelijk.

Om via het netwerk verbinding te maken met de recorder, bijvoorbeeld om mee te kijken op een smartphone, is het noodzakelijk dat de CVR een IP adres heeft. Voordat u een IP adres kunt toekennen moet u de volgende gegevens bij de hand hebben:

- Welke IP range gebruikt uw netwerk (bijvoorbeeld 192.168.2.x)
- Welke IP adressen zijn nog vrij?
- Wat is het IP adres van de router? 

Om het antwoord op de eerste en laatste vraag te achterhalen klikt u in het "uitvoeren" of "zoeken" veld van uw Windows PC en typt u daar de letters cmd, gevolgd door een enter. Vervolgens verschijnt een zwart scherm. Type daar ipconfig en druk vervolgens weer op enter. De volgende informatie verschijnt dan:

IP adres computer

In bovenstaand voorbeeld is het IP adres van de computer 192.168.2.181. De IP range is dus 192.168.2.x waarbij x een getal tussen 0 en 255 is. De gateway is in ons geval 192.168.2.254. De gateway is voor alle apparaten binnen het netwerk gelijk. De router vervult bijna altijd de gateway functie.

De meeste netwerken beginnen aan het begin van de cijferreeks 0-255 met het uitgeven van IP adressen, het is dus relatief veilig om te stellen dat IP adressen hoog in die reeks niet in gebruik zijn. Ons advies is daarom om de recorder als laatste getal 240 mee te geven. De IP gegevens voor de CVR zien er bij ons voorbeeld dan zo uit:

IP adres: 192.168.2.240
Netmark: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.2.254
DNS: 8.8.8.8 (DNS server van Google)

Het kan natuurlijk voorkomen dat uw netwerk gebruik maakt van een andere IP range, bijvoorbeeld 192.168.178.x of 192.168.1.x. Elk IP adres binnen het netwerk moet voor de eerste drie delen gelijk zijn aan het IP adres van de gateway. Alleen het laatste getal, dus het getal na de derde punt, moet uniek zijn.

Stap 3: Het IP adres instellen

Wilt u geen gebruik maken van een computer of smartphone i.c.m. het camerasysteem? Dan is deze stap niet noodzakelijk.

Het instellen van het IP adres doet u door een monitor en muis op de recorder aan te sluiten. Dat kan tijdelijk, want na de eenmalige instellingen is het niet noodzakelijk. Om het voor u zo eenvoudig mogelijk te maken hebben we een video gemaakt van de te volgen stappen voor het instellen van het IP adres. Onder de video vindt u meer uitleg.