incl. BTW

Klantenservice

Het is telefonisch momenteel erg druk, we verzoeken je daarom een e-mail te sturen.

0528 - 522 182
Ma-Vr: 13:00 - 16:00

info@cctvwinkel.nl
Ma-Vr: 10:00 - 17:00

Showroom
Piet Soerstraat 1
7903TJ Hoogeveen

Bezoek & afhalen op afspraak


Samenwerking PolitieGratis hulp op afstand

Wifi is een benaming voor draadloos netwerk (W-LAN). Een wifi camera maakt dus draadloos verbinding met het netwerk of de recorder. Op deze pagina beantwoorden de meest gestelde vragen over de veiligheid en betrouwbaarheid van wifi.

Hoe veilig is een draadloze verbinding via wifi?

Er zijn verschillende soorten wifi instellingen en beveiligingen. Als je gebruik maakt van een sterk wifi wachtwoord en van een goede beveiliging kun je er vanuit gaat dat wifi veilig is. We moeten daar wel bij vermelden dat het natuurlijk een draadloze overdracht blijft en wellicht is er iemand op de wereld met voldoende kennis om dit draadloze signaal te onderscheppen en ontcijferen.

Hoe stabiel is een wifi verbinding?

Wifi maakt gebruik van een zender en een ontvanger (bijvoorbeeld je wifi router en je camera). Omdat we in Europa regels hebben m.b.t. de maximale zendkracht van wifi is er een beperkt bereik. Het bereik van je wifi netwerk is dus afhankelijk van alle obstakels tussen de zender en ontvanger. De meeste obstakels zijn altijd gelijk, bijvoorbeeld muren en plafonds, maar er zijn ook obstakels (vooral bij wifi camera's buiten) die kunnen wisselen. Denk daarbij aan (vracht)auto's op het terrein, maar ook mist en regendruppen zijn obstakels.

De stabiliteit is dus afhankelijk van het bereik van de zender en ontvanger en alles wat er tussenkomt om dit te verstoren.

Is een wifi signaal te verstoren?

Ja, helaas wel en dit is dan ook direct het grootste risico bij beveiliging met wifi camera's. Dit verstoren gebeurd soms al omdat veel buren een wifi netwerk op hetzelfde kanaal uitzenden, het wijzigen van het kanaal is dan vaak de oplossing. Voor slechts enkele euro's kun je een apparaatje kopen waarmee je één (of zelfs alle) wifi netwerken in de buurt kunt verstoren.

Gebruik van zo'n apparaatje is illegaal, maar dat is inbreken natuurlijk ook.

Is wifi aan te raden?

Vooral het verstoren van wifi is wat ons betreft een behoorlijk risico om rekening mee te houden bij het kiezen van een soort camera (met kabel, of draadloos). In sommige gevallen ontkom je wellicht niet aan het gebruik van wifi (omdat je geen kabel kunt gebruiken), maar voor alle draadloze toepassingen zul je zelf de afweging moeten maken hoe groot het risico op het moedwillig verstoren van het signaal is en of dit risico opweegt tegen het gebruik van wifi of het leggen van een kabel.

arrow_upward