incl. BTW

Klantenservice

Het is telefonisch momenteel erg druk, we verzoeken je daarom een e-mail te sturen.

0528 - 522 182
Ma-Vr: 13:00 - 16:00

info@cctvwinkel.nl
Ma-Vr: 10:00 - 17:00

Showroom
Piet Soerstraat 1
7903TJ Hoogeveen

Bezoek & afhalen op afspraak


Samenwerking PolitieGratis hulp op afstand

Je hebt besloten dat je bewakingscamera's gaat installeren. Na het lezen van veel informatie heb je besloten waar je de camera's het beste kunt plaatsen en ook de locatie van de recorder is inmiddels bekend, maar dan... Hoe ga je er voor zorgen dat de beelden van jouw IP camera's bij de recorder komen.

Op deze pagina leggen we de verschillende manieren van aansluiten aan je uit, met eenvoudige afbeeldingen laten we zien wat er mogelijk is. De informatie is geschreven voor IP camera's in onze webshop, maar werkt mogelijk ook voor producten van andere aanbieders.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat alle apparaten zich in hetzelfde netwerk moeten bevinden. Als je netwerk is opgebouwd met meerdere routers dien je alles aan te sluiten op één router, of de routerfunctie van de andere routers uit te schakelen (ze fungeren dan enkel als switch of wifi accesspoint).

Dit heeft je IP camera nodig

Een IP camera heeft twee dingen nodig om goed te werken, namelijk netwerk en voeding. Je kunt dit door één kabel doen als je gebruik maakt van PoE (Power over Ethernet) als je camera dit ondersteund, maar een losse adapter kan natuurlijk ook. 

Aansluiten met een PoE switch

Je kunt een IP camera aansluiten op een PoE switch. De switch zorgt dan dat de IP camera voeding en netwerk krijgt. De recorder sluit je ook aan op de switch. Wil je ook op afstand meekijken? Dan heb je internet nodig, de switch sluit je daarom ook aan op je router.

Je kunt dit ook toepassen met meerdere IP camera's, dat ziet er dan zo uit:

Aansluiten op een PoE recorder

Heb je een recorder met PoE? Dan kun je daar de IP camera's rechtstreeks op aansluiten. Je dient er dan wel voor te zorgen dat er van elke IP camera een kabel naar de recorder gaat, je kunt PoE namelijk niet meer "splitsen". De recorder sluit je weer aan op je router.

Als je meerdere IP camera's hebt ziet dat schema er zo uit:

Aansluiten op een switch zonder PoE

Als je geen PoE switch hebt kun je de camera's apart voeden met een 12 volt adapter. Vooral klanten met één camera kiezen hier voor omdat dit voordeliger is dan een PoE oplossing en bij één camera niet veel extra werk met zich meebrengt.


Bij meerdere camera's ziet het schema er zo uit, je kunt dan een splitter gebruiken bij de voeding als je camera's dicht bij elkaar zitten. Als dat niet het geval is heeft elke camera een eigen adapter.

Aansluiten met een passieve PoE injector

Een passieve PoE injector zorgt er voor dat je geen adapter direct bij de camera nodig hebt. Deze PoE injector vind je hier.Je kunt dit natuurlijk ook toepassen bij meerdere camera's, maar wellicht is het dan beter om te kiezen voor een volwaardige PoE oplossing (mits je camera's beschikken over Power over Ethernet natuurlijk).

Aansluiten met een PowerLine adapter

Je kunt een netwerkkabel gebruiken, of het signaal draadloos versturen. Er is echter nog een derde optie: netwerk via het stopcontact. Met powerline adapters kun je relatief eenvoudig een netwerk opzetten via het stopcontact met het gemak van een draadloos netwerk, maar de kwaliteit van een bekabeld netwerk.

Powerline adapters hebben geen PoE mogelijkheid, je zult dus een losse voeding moeten gebruiken bij je IP camera.Je kunt een tweede of zelfs derde camera ook op deze manier aansluiten.

Meerdere camera's via de PowerLine adapter

Je kunt de IP camera rechtstreeks op de PowerLine adapter aansluiten, maar je kunt ook eerst een switch aansluiten om vervolgens meerdere IP camera's op de switch aan te sluiten.Als je gebruik maakt van een PoE switch vervalt ook de extra voeding bij elke camera:

arrow_upward