• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

5.0 MegaPixel IP camera's

De hoogwaardige en zeer betaalbare 5 MegaPixel IP camera's in ons assortiment hebben een resolutie die 2.5 keer groter is dan full HD, maar ze hebben nog meer voordelen:

- Groter beeld (dus meer details), resolutie van 2592 x 1944 pixels
- Betere scherpte diepte, beeld over langere afstand is scherper dan bij 1080p
- Grote scherpte diepte, handmatig scherpstellen niet meer nodig.

Voor het opnemen van beelden in de hoogst mogelijk resolutie heb je een NVR nodig die geschikt is voor 5.0 MegaPixel of hoger (bijvoorbeeld 4K ultra HD).

Maximale resolutie
Nachtzicht
Lens & kijkhoek
Kleur
Neview CHD-5MD1-W - 5.0 MegaPixel IP camera met PoE - Wit
2.8-12 mm zoomlens, kijkhoek 38-104 graden
5.0 MegaPixel video, 2592 x 1944 pixels
Tot 30 meter nachtzicht, voor binnen en buiten
    Bekijk alle informatie
Neview CHD-5MD1-G - 5.0 MegaPixel IP camera met PoE - Grijs
2.8-12 mm zoomlens, kijkhoek 38-104 graden
5.0 MegaPixel video, 2592 x 1944 pixels
Tot 30 meter nachtzicht, voor binnen en buiten
    Bekijk alle informatie
Neview CHD-5MB1 - 5.0 MegaPixel IP camera met PoE en zonnekap
2.7-13.5 mm autofocus lens, kijkhoek 26-105 graden
5.0 MegaPixel video, 2592 x 1944 pixels
Tot 40 meter nachtzicht, voor binnen en buiten
    Bekijk alle informatie
Neview CHD-5M-PTZ2 - 5.0 MegaPixel bestuurbare PTZ IP camera - 22x zoom
3.9-85.5 mm zoomlens met 22x zoom
PTZ camera: Draaibaar, kantelbaar, zoombaar
Tot 120 meter nachtzicht, voor binnen en buiten
    Bekijk alle informatie

Eenvoudig aansluiten

Je kunt onze 5 MegaPixel IP camera's in principe zelf aansluiten en instellen. We hebben daarvoor een aantal stap-voor-stap handleidingen in het Nederlands met afbeeldingen. Zijn er toch nog vragen over een specifiek onderwerp, dan helpen we daar natuurlijk graag bij als je contact met ons opneemt.

We bieden ook hulp op afstand, dat is gratis bij aankoop van één van onze producten. Zodra je een helpdesk programma op je computer hebt geinstalleerd en de codes aan onze helpdesk hebt gegeven kunnen we meekijken op je beeldscherm, of als je dat makkelijker vindt, alle instellingen voor je goed zetten.

5 MegaPixel voor grotere ruimtes

Groot voordeel van 5.0 MegaPixel IP camera's is de digitale scherpstelling. Dankzij deze techniek is het beeld van 5 MegaPixel IP camera's in bijna alle hoeken (en natuurlijk in het midden) scherp. Bij full HD camera's stel je scherp op één punt. Is een uithoek van het beeld aanzienlijk verder weg, dan is die hoek bijna altijd minder scherp. Dat "probleem" is bij 5 MegaPixel camera's bijna geheel verholpen.

Mede daardoor zijn 5 MP camera's uitermate geschikt voor bewaking van grotere ruimtes en locaties buiten (opritten, tuinen, parkeerplaatsen) waarbij het beeld zowel dicht bij de camera, als verderweg scherp moet zijn.

Voorbeeldfoto 5 MegaPixel IP camera

Hieronder vind je een afbeelding gemaakt met een CHD-5MB1, een parkeerplaats met op de achtergrond het station van Steenwijk. We hebben bij deze foto (uiteraard) de kentekens onherkenbaar gemaakt, maar verder geen bewerking toegepast.

Je kunt eventueel op de foto klikken voor een volledig formaat (2592 x 1944 pixels).

Wat opvalt is dat het beeld direct vooraan al erg scherp is, bij de bosjes zijn de blaadjes goed te zien. Maar ook ver weg is het beeld scherp. Het einde van de parkeerplaats is ongeveer 50 meter vanaf de camera. Aan de andere kant van het station, wat nog veel verder is, is de structuur in het dak nog goed te zien.

Voorbeeldvideo 5 MegaPixel IP camera

Onderstaande video is een 1080p HD video waarbij we het verschil in beeldformaat duidelijk laten zien. Let er wel op dat je de video door middel van het tandwieltje op "1080p" zet voor de beste kwaliteit.

 

Frames per seconde bij 5 MegaPixel

Veel "goedkope" 5 MegaPixel camera's beschikken over een beeldsnsor met slechts 10-12 frames per seconde. Een laag aantal frames per seconde bij 5 MegaPixel IP camera's zorgt voor een slechte opname van "snelle" videobeelden. Personen die snel lopen, of auto's die rijden worden dan vaag opgenomen.

De door ons aangeboden 5.0 MP IP camera's beschikken over een beeldsensor van zeer hoge kwaliteit met een framerate van 30 frames per seconde! Bij CCTVwinkel.nl verkopen we alleen kwaliteit, niet alleen op papier, maar ook in de praktijk. We staan volledig achter onze producten.