• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

5.0 MegaPixel IP camera's

De hoogwaardige en zeer betaalbare 5 MegaPixel IP camera's in ons assortiment hebben een resolutie die 2,5 keer groter is dan full HD, maar ze hebben nog meer voordelen. Zo hoef je ze bijvoorbeeld niet handmatig scherp te stellen. Bekijk ons aanbod, bestel eenvoudig online en laat de producten naar keuze bij je thuis afleveren.

Maximale resolutie
Nachtzicht
Lens & kijkhoek
Kleur
Neview CHD-WF-5MB2 - 5.0 MegaPixel wifi camera
2.7-13.5 mm autofocus lens, kijkhoek 26-105 graden
5.0 MegaPixel video, 2592 x 1944 pixels
Tot 25 meter nachtzicht, voor binnen en buiten
    Bekijk alle informatie
Neview CHD-5MD1-W - 5.0 MegaPixel IP camera met PoE - Wit
2.8-12 mm zoomlens, kijkhoek 38-104 graden
5.0 MegaPixel video, 2592 x 1944 pixels
Tot 30 meter nachtzicht, voor binnen en buiten
    Bekijk alle informatie
Neview CHD-5MD1-G - 5.0 MegaPixel IP camera met PoE - Grijs
2.8-12 mm zoomlens, kijkhoek 38-104 graden
5.0 MegaPixel video, 2592 x 1944 pixels
Tot 30 meter nachtzicht, voor binnen en buiten
    Bekijk alle informatie
Neview CHD-5MB1 - 5.0 MegaPixel IP camera met PoE en zonnekap
2.7-13.5 mm autofocus lens, kijkhoek 26-105 graden
5.0 MegaPixel video, 2592 x 1944 pixels
Tot 40 meter nachtzicht, voor binnen en buiten
    Bekijk alle informatie
Neview CHD-5M-PTZ2 - 5.0 MegaPixel bestuurbare PTZ IP camera - 22x zoom
3.9-85.5 mm zoomlens met 22x zoom
PTZ camera: Draaibaar, kantelbaar, zoombaar
Tot 120 meter nachtzicht, voor binnen en buiten
    Bekijk alle informatie

Eigenschappen 5 MegaPixel IP camera’s

5 MegaPixel IP camera’s hebben verschillende voordelen. Zo hebben ze een hoge resolutie en laten dus een groot beeld zien. De camera’s zijn eenvoudig te installeren en je hoeft ze niet handmatig scherp te stellen.

  • resolutie van 2592 x 1944 pixels
  • beeld over langere afstand is scherper dan bij 1080p
  • handmatig scherpstellen niet meer nodig

Recorder voor IP camera 5 MP

Voor het opnemen van beelden in de hoogst mogelijk resolutie heb je een Netwerk Video Recorder (NVR) nodig die geschikt is voor 5 MegaPixel of hoger (bijvoorbeeld 4K ultra HD).

5 MegaPixel voor grotere ruimtes

Een groot voordeel van 5 MegaPixel IP camera's is de digitale scherpstelling. Dankzij deze techniek is het beeld van 5 de camera's in bijna alle hoeken (en natuurlijk in het midden) scherp.

Bij full HD (2 MegaPixel) camera's stel je scherp op één punt. Is een uithoek van het beeld aanzienlijk verder weg, dan is die hoek bijna altijd minder scherp. Dit is bij 5 MegaPixel camera's grotendeels verholpen. Hierdoor zijn deze camera's uitermate geschikt voor bewaking van grotere ruimtes en locaties buiten (opritten, tuinen, parkeerplaatsen), waarbij het beeld zowel dicht bij de camera, als verder weg scherp moet zijn.

Voorbeeldfoto 5 MegaPixel IP camera

Hieronder zie je een foto, gemaakt met een CHD-5MB1. We hebben bij deze foto (uiteraard) de kentekens onherkenbaar gemaakt, maar verder geen bewerking toegepast. Je kunt op de foto klikken voor een volledig formaat (2592 x 1944 pixels).

Wat opvalt is dat het beeld direct vooraan al erg scherp is. Bij de bosjes zijn de blaadjes goed te zien. Maar ook ver weg is het beeld scherp. Het einde van de parkeerplaats is ongeveer 50 meter vanaf de camera. Aan de andere kant van het station, wat nog veel verder is, is de structuur in het dak nog goed te zien.

Voorbeeldvideo 5 MegaPixel IP camera

Onderstaande video is een 1080p HD video waarbij we het verschil in beeldformaat duidelijk laten zien. Let er wel op dat je de video via het tandwieltje op ‘1080p’ zet voor de beste kwaliteit.

30 frames per seconde bij 5 MegaPixel

Veel 5 MegaPixel camera's beschikken over een beeldsensor met slechts 10-12 frames per seconde. Een laag aantal frames per seconde bij 5 MegaPixel IP camera's zorgt voor een slechte opname van "snelle" videobeelden. Personen die snel lopen, of auto's die rijden worden dan vaag opgenomen. De door ons aangeboden 5.0 MP IP camera's beschikken over een beeldsensor van hoge kwaliteit met een framerate van 30 frames per seconde.

5 MegaPixel beveiligingscamera set

Wil je meteen klaar zijn? Schaf dan voordelig een IP camera 5 MP set aan. In onze webshop vind je verschillende sets met één of meerdere camera’s. In deze sets vind je verschillende camera’s, startend met 15 frames per seconde. Een beveiligingscamera set is altijd voordeliger dan het aanschaffen van losse producten.

Eenvoudig aansluiten

Je kunt onze 5 MegaPixel IP camera's in principe zelf aansluiten en instellen. Op onze website vind je daarvoor een aantal stap-voor-stap handleidingen met afbeeldingen. Heb je toch nog vragen over een specifiek onderwerp, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag.

Hulp bij aansluiten

We bieden ook hulp op afstand, dat is gratis bij aankoop van één van onze producten. Zodra je een helpdesk programma op je computer hebt geïnstalleerd en de codes aan onze helpdesk hebt gegeven kijken we mee op je beeldscherm. Ook kunnen we, als je dat makkelijker vindt, alle instellingen voor je goed zetten.

Advies op maat

Wil je weten welke bewakingscamera’s het beste passen bij jouw situatie? Neem gerust contact met ons op. Van maandag tot en met vrijdag zijn we van 10:00 tot 17:00 uur telefonisch bereikbaar. Op ieder ander moment kun je natuurlijk een e-mail sturen of ons contactformulier invullen.