incl. BTW

Neview UTP kabeltester - RJ45 & RJ11


 11,48
 9,49  11,48 incl. BTW
     Op dit moment niet leverbaar
  We bezorgen je bestelling voor slechts € 1,50 (excl. BTW) bij je thuis.
  Altijd gratis twee jaar garantie op je product, ook voor zakelijke klanten.
  Kom gerust langs in de showroom om je product te bekijken of af te halen.

Omschrijving

UTP kabel testen? Dat kan met deze UTP tester. Dit simpele maar handige apparaatje bestaat uit 2 delen: die voor de A zijde en voor de B zijde van de de UTP kabel.

De netwerkkabel die u zelf gemaakt heeft m.b.v. de UTP tang test u doormiddel van de 8 lampjes op beide delen van de UTP tester. Brandden de lampjes op beide delen in dezelfde volgorde (1 t/m 8 bij normale kabels) dan heeft u de UTP stekkers correct aangesloten.

Het testen van zelfgemaakte netwerkkabels is een aanrader. UTP kabel testen voorkomt namelijk schade aan IP camera's, recorders, en bewakingscamera's aangesloten met een video balun.

De UTP tester werkt op een 9 volt batterij (niet inbegrepen) en is geschikt voor RJ45 en RJ11.

Wanneer wordt een UTP tester gebruikt?

Een UTP tester wordt eigenlijk altijd gebruikt bij het zelf maken van UTP kabel met een krimptang. Bij het zelf "knijpen" van RJ45 stekkers kan het voorkomen dat de volgorde van de 8 aders van een UTP kabel verschuiven waardoor deze volgorde niet aan beide zijden gelijk is. Een UTP tester voorkomt dan storingen of blijvende schade aan het netwerk.

Een UTP tester meet niet het signaalverlies in de kabel zoals sommige mensen denken. Een UTP tester doet in feite niets anders dan 8 lampjes in volgorde laten knipperen. Knipperen de lampjes aan beide kanten in dezelfde volgorde, dan zijn de 8 interne aders van de UTP kabel goed aangesloten. Kipperen de controlelampjes in een andere volgorde, dan is het raadzaam om één of beide RJ45 connectoren te verwijderen en een nieuwe te plaatsen met een UTP tang.

Specificaties


Neview
UTP-t
8719425711843
24 maanden carry-in

Beoordelingen van andere klanten

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product.

Schrijf een beoordeling en win!

Elke maand belonen we één product beoordeling met een leuke prijs! Heb je dit product aangeschaft? Schrijf dan nu jouw beoordeling en je maakt automatisch kans.Gebruik de voor- en achternaam van je bestelling bij het schrijven van de beoordeling, zo kunnen we contact met je opnemen als je gewonnen hebt. Van je achternaam publiceren we alleen de eerste letter (bijvoorbeeld Henk K als je Henk Kuiper invult).

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

arrow_upward