• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat heb je nodig? Stap 4: Alleen op een TV of beeldscherm bekijken

We zijn bijna bij de uiteindelijke keuze, we weten al heel goed wat je wilt en kunnen je daarom goed adviseren.

Omdat je de beelden alleen op een TV of beeldscherm wilt bekijken en niet wilt opnemen heb je inderdaad alleen een bewakingscamera nodig. Omdat het signaal van moderne bewakingscamera's niet zomaar op een TV of beeldscherm weergegeven kan worden heb je wel een omvormer nodig. Als je meer dan één bewakingscamera wilt is het vaak interessanter om toch te kiezen voor een recorder, daar kun je namelijk ook een TV of beeldscherm op aansluiten en alle camerabeelden tegelijk zien.

Dit heb je nodig:

Je hebt een 4-in-1 camera nodig. Uit dit soort camera's komt namelijk een videosignaal wat je, eventueel met een omvormer, kunt weergeven op een TV of beeldscherm.

Zoals de naam al doet vermoeden kun je kiezen tussen 4 signaaltypes bij deze categorie camera's. Als je kiest voor CVBS (analoog) schakel je de camera in de laagste beeldkwaliteit, maar dit signaal kun je wel rechtstreeks op een TV met analoge ingang (de gele tulp ingang) bekijken.

Wil je wel beelden in een hogere kwaliteit, dan heb je een omvormer nodig. Dat is deze omvormer. Je kunt een TV of beeldscherm d.m.v. HDMI aansluiten op deze omvormer.

Welke 4-in-1 camera heb je nodig?

We hebben 4-in-1 camera's met verschillende resoluties, maar de omvormer is alleen geschikt voor full HD, maar die resolutie is eigenlijk ruim voldoende om live te bekijken op een grote TV. Ook als je je camera op analoog (CVBS) instelt kun je het beste dit type camera gebruiken, maar je zou dan ook voor de 720p HD serie kunnen gaan.

 

 


Bekijk ook onze algemene keuzehulp voor het kiezen van een model 4-in-1 camera. Je vind die keuzehulp door hier te klikken.

Je 4-in-1 full HD camera aansluiten

Om je 4-in-1 camera aan te sluiten heb je natuurlijk een kabel en adapter nodig. Dat zijn deze producten:

18 meter kabel of 40 meter kabel en een 12 volt adapter. Deze adapter is geschikt voor elk type 4-in-1 camera op onze website

Sluit je je camera op de omvormer (BNC naar HDMI) aan, dan past dit direct. Wil je je kabel op de gele tulp aansluiting van je TV aansluiten, dan heb je daarvoor nog een BNC naar RCA plug nodig, dat is dit koppelstukje nodig.