• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat heb je nodig? Stap 4: Alleen bekijken op een computer, smartphone of tablet

We zijn bijna bij de uiteindelijke keuze, we weten al heel goed wat je wilt en kunnen je daarom goed adviseren.

Omdat je de beelden alleen op een computer, smartphone of tablet wilt bekijken en niet wilt opnemen heb je inderdaad alleen een bewakingscamera nodig. Het is goed om te weten dat je die beelden later alsnog kunt opnemen door op dat moment een recorder toe te voegen.

Dit heb je nodig:

Je hebt een IP camera nodig. Dat is niet perse een draadloze camera, maar wel een camera die je aansluit op je router/netwerk. Doordat deze camera rechtstreeks kan communiceren met het netwerk kun je de beelden bekijken op je computer/laptop of smartphone/tablet. De software of app die je daarvoor nodig hebt is gratis.

Welke IP camera heb je nodig?

We hebben IP camera's met verschillende resoluties. De resolutie is de grote en dus de kwaliteit van het beeld. Hoe hoger de resolutie, hoe beter je details kunt zien. Helaas zijn IP camera's met een hogere resolutie ook duurder. Op deze pagina lees je alles over de term "resolutie".

 

 


Bekijk ook onze algemene keuzehulp voor het kiezen van een model IP camera. Je vind die keuzehulp door hier te klikken.

Tip: Deze modellen worden vaak gekozen: CHD-D1, CHD-5MD1, CHD-4K-D4

Je IP camera aansluiten

Om je IP camera te voorzien van stroom heb je een adapter of PoE voeding nodig. Natuurlijk helpen we kiezen:

Stopcontact in de buurt
Een adapter steek je in het stopcontact en sluit je rechtstreeks aan op de IP camera. Als dit een handige optie voor je is kun je deze adapter gebruiken. Deze adapter is geschikt voor elk type IP camera op onze website.

Geen stopcontact in de buurt
Een PoE voeding plaats je tussen de netwerkkabel, bijvoorbeeld in je meterkast. Daarna heb je nog maar één kabel naar je IP camera. Als dit een handige optie voor je is kun je deze PoE voeding gebruiken. Deze PoE voeding is geschikt voor elk type IP camera op onze website.

Kabel naar de router
Je IP camera heeft ook een verbinding met je router nodig, daarvoor heb je netwerkkabel nodig. Ook als je gebruik maakt van de PoE voeding heb je deze kabel nodig. We hebben deze kabel in verschillende lengtes. Bekijk hier alle UTP kabels.