• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat heb je nodig? Stap 4: Ik maak gebruik van een Synology of QNAP NAS

We zijn bijna bij de uiteindelijke keuze, we weten al heel goed wat je wilt en kunnen je daarom goed adviseren.

ls je je beveiligingscamera's wilt opnemen met een NAS heb je IP camera's nodig. Het komt goed uit dat je een Synology NAS of QNAP NAS hebt, daar hebben we onze IP camera's namelijk mee getest en we hebben er een handleiding voor op de website staan.

Dit heb je nodig:

Je hebt een IP camera nodig. Dat is niet perse een draadloze camera, maar wel een camera die je aansluit op je router/netwerk (dus niet rechtstreeks op je NAS, die heeft daarvoor geen ingang). Doordat deze camera rechtstreeks kan communiceren met het netwerk kun je de beelden opnemen met een NAS en eventueel bekijken op je computer, smartphone of tablet.

Welke IP camera heb je nodig?

We hebben IP camera's met verschillende resoluties. De resolutie is de grote en dus de kwaliteit van het beeld. Hoe hoger de resolutie, hoe beter je details kunt zien. Helaas zijn IP camera's met een hogere resolutie ook duurder. Op deze pagina lees je alles over de term "resolutie".

 

 


Bekijk ook onze algemene keuzehulp voor het kiezen van een specifiek model IP camera. Je vind die keuzehulp door hier te klikken.

Tip: Deze modellen worden vaak gekozen: CHD-D1, CHD-5MD1, CHD-4K-D4

Je IP camera aansluiten

Om je IP camera te voorzien van stroom heb je een adapter of PoE voeding nodig. Natuurlijk helpen we kiezen:

Stopcontact in de buurt
Een adapter steek je in het stopcontact en sluit je rechtstreeks aan op de IP camera. Als dit een handige optie voor je is kun je deze adapter gebruiken. Deze adapter is geschikt voor elk type IP camera op onze website.

Geen stopcontact in de buurt
Een PoE voeding plaats je tussen de netwerkkabel, bijvoorbeeld in je meterkast. Daarna heb je nog maar één kabel naar je IP camera. Als dit een handige optie voor je is kun je deze PoE voeding gebruiken. Deze PoE voeding is geschikt voor elk type IP camera op onze website.

Kabel naar de router
Je IP camera heeft ook een verbinding met je router nodig, daarvoor heb je netwerkkabel nodig. Ook als je gebruik maakt van de PoE voeding heb je deze kabel nodig. We hebben deze kabel in verschillende lengtes. Bekijk hier alle UTP kabels.