• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat heb je nodig? Stap 5: Een recorder zonder aansluitingen

We zijn bijna bij de uiteindelijke keuze, we weten al heel goed wat je wilt en kunnen je daarom goed adviseren.

Een recorder zonder aansluitingen op de achterzijde is eigenlijk altijd alleen geschikt voor IP camera's, je hebt dus een IP camera nodig. Die IP camera's sluit je dan niet rechtstreeks op de recorder aan, maar op bijvoorbeeld een PoE switch. De recorder maakt dan verbinding via het netwerk met de camera's.

Resolutie van je recorder

Een recorder is geschikt voor een bepaalde maximale resolutie. Een lagere resolutie opnemen dan het maximale is geen probleem, maar hoger lukt niet. Het is overigens geen probleem om een IP camera te kiezen met een hogere resolutie, in het menu van de camera kun je de resolutie namelijk naar beneden bijstellen. Het is natuurlijk wel zonde om een duurdere camera te kopen en dan de kwaliteit naar beneden te zetten. Weet je niet precies wat resolutie is? Op deze pagina lees je alles over de term "resolutie".

Dit heb je nodig:

Je hebt een IP camera nodig. Dat is niet perse een draadloze camera, maar wel een camera die je aansluit op je het netwerk met een netwerk (UTP) kabel. Zorg er wel voor dat je IP camera ook stroom krijgt, dat gebeurd automatisch als je hem aansluit op een PoE switch, maar je router geeft bijvoorbeeld geen PoE, daarvoor kun je dan een PoE module gebruiken.

Welke IP camera heb je nodig?

We hebben IP camera's met verschillende resoluties. De resolutie is de grote en dus de kwaliteit van het beeld. Hoe hoger de resolutie, hoe beter je details kunt zien. Helaas zijn IP camera's met een hogere resolutie ook duurder. Op deze pagina lees je alles over de term "resolutie".

 

 


Bekijk ook onze algemene keuzehulp voor het kiezen van een model IP camera. Je vind die keuzehulp door hier te klikken.

Tip: Deze modellen worden vaak gekozen: CHD-D1, CHD-5MD1, CHD-4K-D4

Je IP camera aansluiten

Als je recorder beschikt over de eerder genoemde PoE aansluitingen kun je je camera daar met een UTP kabel op aansluiten. We hebben die kabels in verschillende lengtes. Bekijk hier alle UTP kabels.

Heeft je recorder geen PoE, of wil je hier geen gebruik van maken, dan kun je je IP camera ook op een andere manier van stroom voorzien:

Stopcontact in de buurt
Een adapter steek je in het stopcontact en sluit je rechtstreeks aan op de IP camera. Als dit een handige optie voor je is kun je deze adapter gebruiken. Deze adapter is geschikt voor elk type IP camera op onze website.

Geen stopcontact in de buurt
Een PoE voeding plaats je tussen de netwerkkabel, bijvoorbeeld in je meterkast. Daarna heb je nog maar één kabel naar je IP camera. Als dit een handige optie voor je is kun je deze PoE voeding gebruiken. Deze PoE voeding is geschikt voor elk type IP camera op onze website.