• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat heb je nodig? Stap 4: Ik maak gebruik van een recorder

Als je de camerabeelden wilt opnemen met een recorder die je al hebt moeten de camera's geschikt zijn voor jouw recorder, anders kan de recorder het signaal niet opnemen. Je kunt immers ook geen DVD in een videorecorder afspelen.

Met onderstaande uitleg hopen we dat je begrijpt wat voor recorder je hebt en welke camera daar bij past. Kom je er toch niet uit, of heb je geen idee wat we bedoelen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je dan verder. Het is makkelijk als je alle gegevens (voor zo ver bekend) bij de hand hebt, dus de nummers, benamingen en teksten die op je recorder of al aanwezige camera's staan. 

Type aansluiting op je recorder

Weet je niet wat we bedoelen? Lees dan onder de oranje knoppen verder voor de uitleg en maak daarna je keuze.

 

 

Wat zijn BNC aansluitingen?

Een BNC aansluiting is rond, de stekker druk je bij BNC op de aansluiting en vervolgens draai je deze een kwartslag, een bajonetsluiting. Let er wel op dat het om BNC ingangen moet gaan, geen uitgang (waar vaak CVBS, Out, of Monitor bij staat). De BNC aansluiting op de recorder ziet er zo uit:

Wat zijn UTP aansluitingen?

Eigenlijk is de aansluiting een RJ45 aansluiting, maar het wordt in de volksmond ook wel UTP aansluiting genoemd. Het is een netwerkaansluiting, zoals elke recorder die heeft. Als jouw recorder niet één maar meerdere heeft (bijvoorbeeld 5 of 9), dan kun je je IP camera's waarschijnlijk rechtstreeks op de recorder aansluiten. De UTP aansluiting op een recorder ziet er zo uit:

Recorder met UTP aansluiting

Recorder zonder aansluitingen achterop

Dat klinkt misschien vreemd, maar het is heel goed mogelijk. Er zijn veel recorders zonder aansluitingen voor de camera's aan de achterzijde. Bij dergelijke recorders sluit je je camera ergens in het netwerk aan en kun je de beelden via de netwerkaansluiting van de recorder vanaf de camera halen. Dat zou er bijvoorbeeld zo uit kunnen zien:

Recorder zonder aansluitingen

Let wel op, want dit soort recorders hebben wel altijd een UTP aansluiting, sommige modellen hebben zelfs een BNC aansluiting. Dit zijn dan uitgangen, voor het aansluiten op het netwerk of voor het aansluiten van een beeldscherm.