• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

UTP kabel op rol

Zo nu en dan is het handiger en/of voordeliger om UTP kabels op rol te bestellen. Bijvoorbeeld omdat het trekken van kabel zonder stekkers handiger is, je minder grote gaten hoeft te boren óf omdat je niet precies weet wat de juiste afstand is. Bekijk nu ons assortiment kabels op rol.

Let op: Al onze kabels op rol worden geleverd zonder stekkers/connectoren.

Kleur
Lengte
UTP CAT5e netwerkkabel zonder stekkers - per meter
Kabel op rol, zonder connectoren, geschikt voor netwerken en videobaluns
    Bekijk alle informatie
100 meter UTP CAT5e netwerkkabel zonder stekkers
Kabel op rol, zonder connectoren, geschikt voor netwerken en videobaluns
    Bekijk alle informatie
100 meter SF/UTP CAT5e netwerkkabel zonder stekkers
Afgeschermde kabel op rol, zonder connectoren, geschikt voor netwerken en videobaluns
    Bekijk alle informatie
305 meter UTP CAT5e netwerkkabel zonder stekkers
Kabel op rol, zonder connectoren, geschikt voor netwerken en videobaluns
    Bekijk alle informatie
305 meter SF/UTP CAT5e netwerkkabel zonder stekkers
Afgeschermde kabel op rol, zonder connectoren, geschikt voor netwerken en videobaluns
    Bekijk alle informatie

UTP kabel op rol kopen

Een UTP kabel op rol is uitermate geschikt voor het aansluiten van IP camera's en voor het gebruik in combinatie met video baluns. Rollen UTP kabel zijn leverbaar in lengtes van 100 en 305 meter, maar ook per meter.

UTP kabel monteren

UTP kabel op een rol wordt geleverd zonder RJ45 connectoren, hierdoor is de UTP kabel eenvoudiger aan te leggen en is het boren van grote gaten niet noodzakelijk. Na het aanleggen van de UTP kabel zet je de RJ45 connectoren eenvoudig met een UTP tang op de kabel, daarna kun je de kabel het beste testen met een UTP tester zodat je er zeker van bent dat de aansluitvolgorde aan beide kanten gelijk is.

 
 
 

UTP of SFTP kabel?

UTP kabel is een onafgeschermde netwerkkabel. In deze kabel zitten acht aders die in paren van twee gedraaid zijn. De kabel biedt geen bescherming tegen storingsbronnen van buitenaf (bijvoorbeeld lampen, andere kabels of apparatuur). In bijna alle gevallen is een UTP voldoende om uw IP camera aan te sluiten. Ook video baluns kunnen met een UTP kabel worden aangesloten.

 
 

SFTP

Twijfel je over het aantal storingsbronnen rondom de kabel? Dan kan een SFTP kabel uitkomst bieden. Het idee is gelijk aan de UTP kabel, namelijk vier gedraaide paren kabels, in totaal acht aders. Verschil tussen de SFTP en UTP kabel is echter de extra afscherming door middel van een mantel binnenin de kabel. Ook SFTP kabel is geschikt voor zowel IP camera's als video baluns. Ook de connectoren voor SFTP kabel kun je met een UTP tang vastzetten. Testen kan daarnaast ook gewoon met een UTP tester.

Overige kabels en splitters

In onze webshop vind je nog veel meer kabels en andere attributen om jouw systeem compleet te maken. Bekijk ook ons assortiment wat de volgende producten betreft:

 

Neem contact op

Twijfel je tussen UTP of SFTP kabels? Wil je meer advies over het aanleggen en monteren van de kabels. Of heb je een heel andere vraag over onze beveiligingscamera’s en kabels? Neem dan gerust contact met ons op. We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, van 10:00 tot 17:00. We horen graag van je!