• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Een Neview 4-in-1 camera aansluiten

Het aansluiten van een 4-in-1 bewakingscamera is zeer eenvoudig. In deze handleiding leggen we stap voor stap uit hoe het aansluiten van een Neview 4-in-1 camera moet en hoe je deze instelt op HD-CVI, HD-TVI, AHD of Analoog.

Het aansluiten en instellen van de HD-CVI recorder lees je in deze handleiding.

In deze HD-CVI camera handleiding:

Stap 1: Uitpakken, instellen en ophangen
Stap 2: Kabels aansluiten
Stap 3: De voeding aansluiten

Stap 1: Uitpakken, instellen en ophangen

Niet alle 4-in-1 camera's in ons assortiment zijn gelijk, maar alle modellen beschikken over een kleine joystick in de aansluitkabel. Met deze joystick bedien je de OSD (On Screen Display), maar kies je ook het soort video signaal van de camera.

Let op:
Als je CC of CF camera niet over een joystick beschikt is dit geen 4-in-1 camera, maar een ouder model. In dit geval heb je standaard een HD-CVI signaal.

Het videosignaal moet overeenkomen met het signaal dat door de recorder "begrepen" wordt. Heb je bijvoorbeeld een HD-CVI recorder, dan moet de camera handmatig op HD-CVI gezet worden. Dat doe je door de bewakingscamera te voorzien van stroom (d.m.v. een 12 volt adapter), het aansluiten van de videokabel is voor deze instelling niet noodzakelijk.

De joystick bij HD-CVI camera's ziet er zo uit:De volgende videosignalen zijn beschikbaar:
- 5 seconden omhoog duwen: AHD
- 5 seconden naar rechts duwen: HD-TVI
- 5 seconden naar links duwen: CVBS (analoog)
- 5 seconden naar beneden duwen: HD-CVI

Voor gebruik met een HD-CVI recorder duw je de joystick dus (ruim) 5 seconden naar beneden in de richting van de kant waar 2 kabels uit de joystick komen. De joystick hoef je niet in te drukken, alleen de juiste richting op te duwen. Als je de camera hebt ingesteld op het juiste videosignaal kun je deze monteren aan de wand of het plafond. De instellingen blijven bewaard, ook als de stroom wordt afgesloten.

Stap 2: Kabels aansluiten 

Elke HD-CVI camera heeft twee aansluiten, die zien er als volgt uit:Links op deze foto zie je de 12 volt voedingsaansluiting, rechts de videoaansluiting. D.m.v. een kabel met BNC aansluiting kun je de videoaansluiting op de recorder aansluiten en de 12 volt voedingsaansluiting op een 12 volt voeding.

Stap 3: De voeding aansluiten

Op de sticker die je op de camera en op het doosje van de camera vindt staat hoeveel stroom het betreffende model gebruikt. Als je bij ons een complete 720p HD of 1080p HD set gekocht hebt kun jede camera's gelijkmatig verdelen over de meegeleverde voeding(en).

- 1 camera aansluiten
Ga je 1 HD-CVI camera aansluiten? Dan kunt u deze rechtstreeks op de voeding aansluiten. Je kunt er ook voor kiezen om de voeding bij de recorder te plaatsen en 12 volt via de combikabel te laten lopen.

- Meer dan 1 camera aansluiten
Heb je meerdere bewakingscamera's? Dan kun je deze mogelijk op één voeding aansluiten. Het totaal aantal camera's per voeding is afhankelijk van de sterkte van de voeding en het benodigde vermogen van de camera's samen. Om meerdere camera's op één voeding aan te sluiten gebruik je een splitter (beschikbaar met 2, 4, 5 en 8 uitgangen). De voeding sluit je aan op de ene zijde van de splitter, de camera's sluit je aan op de andere zijden, zoals in dit voorbeeld:De voeding is aan de linkerzijde aangesloten, de camera's worden uiteindelijk aan de rechterzijde aangesloten.