• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Een IP camera of recorder toevoegen aan de VMS software

De VMS software is gratis beschikbaar voor alle Neview IP camera's en recorder (NVR en XVR). Je kunt met deze software live meekijken, eerder opgeslagen beelden op een recorder terug kijken en beelden op je computer opnemen. In deze handleiding beschrijven we hoe je een IP camera of recorder (NVR of XVR) aan de software kunt toevoegen. Voor de andere functies verwijzen we je graag naar de andere handleidingen.

In deze VMS software handleiding:

Stap 1: De software software openen
Stap 2: Een "device" toevoegen
Stap 3: Je apparaten een naam geven

Stap 1: De software openen

Om de VMS software op te starten klik je op het icoontje bij je programma's, of op je bureaublad. Vervolgens log je in met het account die je bij de installatie hebt aangemaakt, daarna verschijnt het hoofdscherm:

Stap 2: Een "Device" toevoegen

Om een apparaat (Device) toe te voegen klik je in het beginscherp op "Device" onder de categorie "Management". Het volgende scherm verschijnt dan:

In het onderste deel zien we een wieltje draaien, dit betekend dat er naar apparaten in het netwerk gezocht wordt. Zodra het zoeken voltooid is zie je alle aangesloten Neview IP camera's en recorders (NVR en XVR):

In dit voorbeeld gaan we de IP camera met de naam "Voorkant_rechts" en IP adres 192.168.2.101 toevoegen, daarom vinken we die aan. Vervolgens klik je op "Add to".

Je kunt overigens meerdere apparaten tegelijk toevoegen. Als je alle gevonden apparaten wilt toevoegen klik je op het vakje links van het woord "Device" bovenin om alle vakjes daaronder aan te vinken.

Je kunt natuurlijk niet zomaar een apparaat toevoegen, de software heeft de login gegevens nodig om te kunnen inloggen op het betreffende apparaat. Standaard is de gebruikersnaam voor alle Neview apparaten admin, het standaard wachtwoord voor IP camera's is ook admin. Het standaard wachtwoord voor recorders is 12345. Het is natuurlijk aan te raden om dit te wijzigen in de IP camera of recorder zelf, dit kan niet in de software.

Onder de categorie "Add hardware devices" kun je bij "User" de gebruikersnaam invullen en bij "Password" het wachtwoord. Als je meerdere apparaten tegelijk toevoegt moet je dit voor ieder apparaat intypen. Als je klaar bent klik je op "Next step" om de gegevens te controleren:

Als de gegevens juist zijn wordt per apparaat "Connect ok" in groene letters weergegeven onder de status. Je kunt nu op "Add" klikken om de apparaten toe te voegen. Na het toevoegen verschijnen ze in het bovenste overzicht:

Stap 3: Je apparaten een naam geven

Omdat je bij meerdere apparaten echt niet meer kunt onthouden welk apparaat welk IP adres heeft kun je de naam van het apparaat veranderen in iets wat voor jou handig is. Dat doe je door twee keer snel achter elkaar op de naam (standaard het IP adres) te klikken onder de categorie "Device name":

Je kunt daar de naam (Name) invullen die voor jou handig is. Zoals je in het voorbeeld hierboven ziet hebben we inmiddels meerdere apparaten toegevoegd en een naam gegeven.