• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Camerabeelden vanaf een recorder terugkijken met de VMS software

De VMS software is gratis beschikbaar voor alle Neview IP camera's en recorder (NVR en XVR). Je kunt met deze software live meekijken, eerder opgeslagen beelden op een recorder terug kijken en beelden op je computer opnemen. In deze handleiding beschrijven we hoe je de beelden die zijn opgenomen door een recorder kunt terugkijken. Voor de andere functies verwijzen we je graag naar de andere handleidingen.

Let op: Je kunt met deze handleiding alleen beelden terug kijken als je ook een recorder hebt. Heb je die niet? Sla dan je camerabeelden op je computer op en kies voor de handleiding "camerabeelden vanaf je computer terugkijken".

In deze VMS software handleiding:

Stap 1: De software software openen
Stap 2: Opgenomen beelden zoeken en bekijken
Stap 3: Opgenomen beelden op de computer opslaan

Stap 1: De software openen

Om de VMS software op te starten klik je op het icoontje bij je programma's, of op je bureaublad. Vervolgens log je in met het account die je bij de installatie hebt aangemaakt, daarna verschijnt het hoofdscherm:

Stap 2: Opgenomen beelden zoeken en bekijken

De software heeft twee playback functies, namelijk local playback (voor beelden die op de computer zijn opgeslagen) en remote playback (voor beelden die op een recorder zijn opgeslagen). In deze handleiding leggen we de remote playback functies uit, daarom klik je op dat icoon.

In het scherm wat dan verschijnt heb je aan de linkerzijde de lijst met apparaten, daaronder vind je de kalender. In dit voorbeeld kiezen we voor kanaal 5 van de demo recorder. We scrollen in de apparaatlijst naar "Demo recorder_5 en slepen dit cameratje naar het eerste zwarte vak aan de rechterzijde:

Als je beelden van een andere datum wilt zien kies je die datum in de kalender aan de linker zijde. Wil je alleen beelden die zijn opgenomen bij beweging (hiervoor moet bewegingsdetectie+opname zijn ingesteld op de recorder)? Dan kies je ipv "All record" voor "Alarm record".

Om daadwerkelijk beelden te kunnen zien klik je in de groene tijdbalk twee keer snel achter elkaar op de gewenste tijd, het beeld gaat dan afspelen:

Je kunt verschillende tijdstippen afspelen door in de groene tijdbalk op een nieuwe tijd te klikken. Als je tweemaal op het camerabeeld klikt verschijnt deze volledig in beeld.

Stap 3: Opgenomen beelden op de computer opslaan

Soms wil je de betreffende beelden niet alleen bekijken, maar ook op je computer opslaan om ze bijvoorbeeld naar iemand anders te sturen, of ze te bewaren voor later. Naast de lijst met apparaten staat een gele knop "Video", daarnaast vind je een witte knop "File list". Als je op File list klikt verschijnt de lijst met bestanden die voldoen aan je zoekcriteria (apparaat/kanaal + datum + type opname (normaal/alarm/alles). Dat ziet er zo uit:

Je ziet hier het kanaal of het apparaat (Demo recorder kanaal 5 in ons geval) en daaronder de starttijd van de betreffende video en de eindtijd van die video. De eerste video is dus van 11 juni 2018 00:00:00 tot 11 juni 2018 00:33:00. Een bestand van 33 minuten. Als je dit bestand wilt downloaden zet je een vinkje voor dat bestand en klik je bovenin op het derde icoontje (Export Video). Het volgende scherm verschijnt dan:

Je kunt hier kiezen hoe je het bestand wilt opslaan (avi, avie, mov of mp4) en waar (Save path). Let op, het bestand wordt altijd met een H.264 of H.265 codering opgeslagen, het programma waarmee je wilt afspelen moet hier wel mee overweg kunnen. We adviseren je daarom VLC player.