• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat is Onvif

Onvif is een afkorting, het staat voor "Open Network Video Interface Forum". Het is een in 2008 ontwikkelde standaard voor de manier waarop IP camera's, netwerk recorders (NVR) en andere IP beveiligingsproducten met elkaar kunnen samenwerken. Het Onvif protocol wordt door veel fabrikanten en software ontwikkelaars gebruikt. 

Kan ik CCTVwinkel producten combineren met producten die ik al in mijn bezit heb?

Al onze HD IP camera's en recorders beschikken over het Onvif protocol. Dat betekent dat ze dus kunnen communiceren met andere producten die dit protocol ook ondersteunen zoals bijvoorbeeld een Synology NAS. Dat kunnen ook camera's van Axis, Hikvision en Dahua, of een andere fabrikant zijn. Let op! Controleer voor de zekerheid of je camera over dit protocol beschikt, niet alle modellen beschikken hierover. 

Wat zijn de voordelen van een Onvif apparaat?

Zoals gezegd, vooral het gemak waarbij producten van verschillende fabrikanten met elkaar kunnen samenwerken. Maar ook het toekomst perspectief is belangrijk. Wat kun je met een recorder over 5 jaar? Of wat als je het systeem over 3 jaar wilt uitbreiden? Het Onvif protocol zorgt er voor dat ook apparatuur die in de toekomst gemaakt wordt kan communiceren met hedendaagse camera's en recorders. 

Hebben alle IP camera's het Onvif protocol?

Nee, het protocol is gratis te gebruiken indien een fabrikant lid wordt van de gelijknamige organisatie. Lidmaatschap is echter niet verplicht en een fabrikant kan er voor kiezen om zijn eigen standaard, of helemaal geen standaard te gebruiken. Alle IP camera's en recorders die door ons verkocht worden beschikken wel over deze standaard. 

Hoe weet ik of mijn apparatuur Onvif ondersteunt?

Doorgaans vind je dit in de lijst met specificaties van je product. Kom je er niet uit, dan helpen we natuurlijk graag. Neem contact met ons op per telefoon of per e-mail ([email protected]), dan kijken we samen of je product het Onvif protocol ondersteunt.