• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Camerabewaking in een bedrijf

Het doel van camerabewaking bij een bedrijf is meestal niet heel anders dan camerabewaking thuis. Je wilt immers je spullen bewaken en bij eventuele incidenten beelden kunnen terugkijken. Afhankelijk van het soort bedrijf en de toepassing van de camera's kunnen er natuurlijk wel andere eisen aan de beveiligingscamera's gesteld worden. Camerabewaking wordt bij bedrijven namelijk steeds vaker ingezet voor het bewaken van het productieproces.

 

 

Camerabewaking productieproces

Tijd is geld en een productieproces moet daarom zo efficiënt mogelijk zijn. Er wordt steeds vaker camerabewaking bij een bedrijf toegepast voor het monitoren van het productieproces. Dat varieert van lopende banden tot freesmachines en van de laad/los plaatsen tot de opslag in silo's.

Het centraal monitoren van het productieproces door middel van camera's voorkomt dure storingen en verbetert het eindresultaat. Daarnaast zorgt het bij veel bedrijven ook voor een veilige werkomgeving.

Veel van onze beveiligingscamera's zijn al toegepast in zo'n productieproces en we hebben daar dan ook de nodige ervaring mee.

 

Camerabewaking in het bedrijf

Camerabewaking voorkomt vaak veel meer dan vooraf gedacht. Het idee dat een activiteit wordt vastgelegd is voor veel daders namelijk al voldoende om toch maar even door te lopen. Het kan dus heel goed zijn dat je het idee krijgt dat je camerabewaking systeem helemaal geen nut heeft omdat je nooit iets hoeft terug te kijken, maar ondertussen al een hoop ellende heeft bespaard. Uit de praktijk weten we namelijk dat bedrijven die duidelijk zichtbaar camera's plaatsen aanzienlijk minder last van inbraak, vernieling en diefstal hebben dan bedrijven zonder camera's, of zelfs bedrijven met verborgen camera's.

Tip van ons: Plaats je camerabewaking altijd zichtbaar in het bedrijf, dat werkt het beste.

 

Van eenvoudig tot zeer uitgebreid

Met de techniek van tegenwoordig kun je bijna alles. Van een eenvoudig systeem met 1 camera en een opname van enkele dagen tot een zeer uitgebreid systeem met tientallen camera's, zichtbaar op meerdere TV's en een opname van enkele weken.

Op onze website vind je veel verschillende soorten systemen, maar bijna alle nieuwe installaties zijn voorzien van bekabelde IP camera's. Daar kun je natuurlijk een recorder op aansluiten voor het opnemen van de camerabeelden zodat de bewaking van je bedrijf optimaal is.

Om het kiezen iets makkelijker te maken hebben we verschillende IP camera sets, je kiest dan eenvoudig welke resolutie je wilt, hoeveel camera's je wilt en vervolgens welk model. Liever overleggen met een expert van CCTVwinkel? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je natuurlijk graag!

 

Neem een kijkje bij de volgende camera sets voor je bedrijf

 

Lange kabels? Geen probleem!

Klanten maken zich vaak zorgen over de lengte van de camerabewaking kabels in hun bedrijf. Dat is logisch, van oudsher is een lange kabel vaak garantie voor storingen of een slecht beeld, maar tegenwoordig is dat gelukkig niet meer zo. Als je kiest voor IP camera's kun je gerust kabels tot 100 meter gebruiken. Met onze PoE switches met ingebouwde extender kan dat zelfs tot 250 meter, zonder signaalverlies en zonder ruis.

 

Grote bedrijfsoppervlakte in beeld brengen?

Bij grote hallen of terreinen is het natuurlijk wenselijk om zoveel mogelijk in beeld te brengen. Dat doe je door een camera te kiezen met een grote kijkhoek. Bij een grote afstand tot de camera kunnen details echter verloren gaan, simpelweg omdat het beeld een bepaalde grootte heeft.

Het is daarom ook belangrijk om te kiezen welke resolutie je nodig hebt. Hoe hoger de resolutie hoe groter het beeld en bij een groter beeld kun je details natuurlijk beter herkennen. Bij IP camera's kun je kiezen uit 2 MegaPixel (full HD), 5 MegaPixel (2.5 x zo groot) en 4K ultra HD (4 x zo groot als full HD). Hieronder hebben we een afbeelding ter vergelijking (niet op ware grote, wel in verhouding):

 

Resolutie bewakingscamera bedrijf

 

Wet- en regelgeving camerabewaking bedrijf

Omtrent het bevestigen van camerabewaking binnen en buiten jouw bedrijf zijn een aantal regels opgesteld. Zo mag je bijvoorbeeld niet zomaar de openbare weg filmen. Het feit dat je camerabewaking hebt hangen bij jouw bedrijf, moet bijvoorbeeld aangekondigd worden. Dit kan door het plaatsen van stickers of borden die hiervoor waarschuwen.

 

Openbare weg filmen bij camerabewaking bedrijf

Wat ook belangrijk is, is dat de openbare weg niet zomaar gefilmd mag worden. Alleen als de openbare weg onvermijdelijk in beeld komt tijdens het filmen van jouw eigendommen, is dit toegestaan. In dat geval staat de camera dus gericht op de eigendommen van jouw bedrijf, maar komt de openbare weg ook in beeld. Dat is dus geen probleem.

 

Neem gerust contact op

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen met betrekking tot de camerabewaking bij een bedrijf? Neem dan contact met ons op! Ook voor al je vragen met betrekking tot één van onze producten staan we altijd voor je klaar. Samen met jou gaan we graag op zoek naar de meest geschikte camerabewaking voor bij jouw bedrijf.