Nieuwe CCTVwinkel website

  • Geplaatst op

Na bijna drie jaar was het tijd voor vernieuwing, daarom is onze website in een geheel nieuw jasje gestoken!

De ontwikkelingen op webshop gebied staan niet stil en daarom moeten we als webwinkel vaak aanpassingen doen en soms helemaal vernieuwen. De vorige website heeft bijna drie jaar dienst gedaan, maar was om technische en optische redenen nu echt aan vervanging toe.

Het liefst wisselen we zo min mogelijk van ontwerp. Een nieuw ontwerp brengt natuurlijk de nodige kosten en inspanningen met zich mee, maar daarnaast kan het ook lastig zijn voor onze klanten, het ziet er toch net even weer iets anders uit.

Elke drie jaar vernieuwen

Het is geen vereiste, maar gemiddeld doen we ongeveer drie jaar met een website. Dat komt omdat de techniek in drie jaar tijd dermate veranderd is dat het blijven aanpassen van het huidige ontwerp niet meer lonend is. Daarnaast veranderen onze producten, de manier waarop bezoekers door websites navigeren en het hele internet in ongeveer drie jaar tijd.

Tussendoor maken we natuurlijk wel kleine aanpassingen, sommige zie je vrij goed, andere vallen eigenlijk niet op. Gemiddeld passen we onze website op zo'n 300 punten per jaar aan.

Vorige en huidige versies

Aangezien onze vorige website pas enkele dagen geleden vervangen is weet je vast nog hoe die eruit zag, maar hierbij ook nog even ons ontwerp wat we tot 2015 gebruikten.

Wat hierboven vooral opvalt is de breedte van de websites. De versie tot 2015 was relatief smal, de variant tussen 2015 en 2018 werd iets breder en ook onze nieuwe website is weer iets breder. Daarvoor zijn meerdere redenen:

 

- Grotere beeldschermen en hogere resoluties

Laptops en computers hebben vaak een scherm met een hoge resolutie (oftewel veel pixels naast elkaar en boven elkaar). Daarnaast zijn beeldschermen ook groter dan ze vroeger waren. Daardoor kunnen we meer breedte gebruiken van zo'n beeldscherm en informatie dus duidelijker laten zien.

 

- Responsive en gebruik van smartphones

Hoewel beeldschermen van computers steeds groter geworden zijn is er wel een gehele nieuwe groep gebruikers bij gekomen, namelijk de smartphonegebruikers. En op zo'n klein beeldscherm ziet een grote website er natuurlijk niet handig uit. Daarom zijn de laatste twee versies van onze website responsive. Dat betekend dat ze "meegroeien" met je beeldscherm. Is je scherm groot genoeg? Dan laten we je alles zien, maar als je scherm kleiner is wordt de website, samen met het menu en de afbeeldingen dat ook.

Kleine aanpassingen en fouten

Hoewel we het huidige ontwerp al uitvoerig getest hebben zullen de komende dagen nog enkele noodzakelijke aanpassingen doen. Daarnaast zullen we ongetwijfeld nog enkele kleine foutjes tegenkomen die we nog moeten oplossen. Wil je ons iets melden? Dan horen we je opmerkingen of complimenten graag via [email protected]