CS-DVR04v2 en CS-DVR08v2 mobiele applicatie

  • Geplaatst op
  • Door CCTVwinkel.nl

In deze tutorial leggen we uit hoe het toevoegen van een CS-DVR v2 recorder werkt bij IOS (Apple) en Android.

HDIVS downloaden

Voor het verbinden met de CS-DVR04v2 en de CS-DVR08v2 (let op! alleen de v2 series) is de app HDIVS nodig. De app is gratis verkrijgbaar voor zowel Android als IOS (Apple) in de appstore van uw telefoon of tablet.

IP adres van de recorder

In deze handleiding gaan we er vanuit dat het IP adres van de DVR juist is ingesteld en de recorder te benaderen is via het netwerk (intern, er zijn geen instellingen in de router nodig). Ook het DNS adres moet correct zijn ingesteld zodat de recorder verbinding met de HDIVS app kan maken.

Op onze website leest u hoe u een IP adres kunt instellen en welk IP adres dat moet zijn.

De recorder aan de app toevoegen

Als de DVR verbinding met het netwerk heeft en de app gedownload is kunnen we de volgende stappen doorlopen voor het toevoegen aan de app:

Stap 1 - Open de app op uw telefoon. Als u nog geen account via de app aangemaakt heeft moet u dit eerst doen.


Stap 2 - Na registratie dient u in te loggen en komt u op onderstaand beginscherm.

 


Stap 3 - Tik rechtsonderin op de 3 stipjes om een tweede menu te openen en tik vervolgens op het icoontje met de 3 stipjes en 3 streepjes aan de linkerkant om de apparaatlijst te openen.
Stap 4 - Tik op het plusje rechtsbovenin om een nieuw apparaat toe te voegen.
Stap 5 - Open in het menu van de DVR en ga naar het kopje "P2P QR code". De Rechter QR code bevat het serienummer van de DVR, scan deze met de HDIVS app. Zorg er voor dat de conection setatus op "Connected" staat (Staat in het voorbeeld hieronder op "Disconnected".Na het invoeren van het serienummer (d.m.v.het scannen van de code) kunt u de DVR nog een zelf te kiezen naam geven en dient u de login gegevens van de DVR (gebruikersnaam en wachtwoord) op te geven. Ook het aantal kanalen moet geselecteerd worden.
Stap 6 - Na het toevoegen klikt u onderaan op de naam van de DVR om de camerabeelden te laden. In ons geval is dat de naam "test". De app begint dan verbinding te maken met de DVR en het downloaden van de beelden kan beginnen. Afhankelijk van uw internet snelheid duurt het bufferen van meerdere kanalen eventjes.Tip: Als u uw telefoon 90 graden draait verdwijnt het menu en wordt het overzicht groter weergegeven. Overigens wordt in ons voorbeeld geen beeld weergegeven omdat we geen camera's hebben aangesloten. De tijd komt wel rechtstreeks van het DVR kanaal.