Wat zijn de kosten voor camerabewaking?

  • Geplaatst op
Wat zijn de kosten voor camerabewaking?

Door middel van camerabewaking wordt geprobeerd om eigendommen van iemand op de meest effectieve manier bescherming te bieden. Camerabewaking is in meerdere gevallen nuttig om te hebben. Maar stel je voor dat je camerabeveiliging wilt aanschaffen: wat zijn dan de kosten hiervan?

Door middel van camerabewaking wordt geprobeerd om eigendommen van iemand op de meest optimale manier bescherming te bieden. Camerabewaking heeft naast de functie van het opnemen van beelden, ook een afschrikfunctie. Het kan namelijk voor bijvoorbeeld criminelen en dieven afschrikkend werken wanneer ze weten dat ze worden opgenomen. Camerabewaking is dus in meerdere gevallen heel nuttig om te hebben. Maar stel je voor dat je camerabeveiliging wilt aanschaffen, wat zijn dan de kosten hiervan?

 

Waardoor worden de kosten van camerabewaking bepaald

Camerabeveiliging kun je in allerlei varianten aanschaffen. Afhankelijk van hoe groot het terrein is dat je wilt beveiligen, heb je één of meerdere camera’s nodig en dien je een keuze te maken in de beeldresolutie die je nodig hebt. Ook moet je nog nagaan of je ook diverse accessoires nodig hebt om je beveiliging zo optimaal mogelijk in te zetten. Al dit soort keuzes hebben invloed op de kosten van de door jou gewenste camerabeveiliging.

Keuzehulp camerabewaking

Er zijn talloze camerabewakingsets die je kunt aanschaffen. Wanneer je de juiste camera hebt bepaald en het aantal benodigde camera’s, kun je langzaam gaan kijken naar de kosten van camerabewaking. Mocht je niet helemaal uit de keuze van de camerabewaking komen, bekijk dan ook eens onze keuzehulp!

Kosten afhankelijk van soort camera

De kosten voor het aanschaffen van camerabeveiliging hangen dus af van je doeleinde. Wil je een groot terrein beveiligen en heb je veel camera’s nodig? Dan kan het een goed idee zijn om te kiezen voor 8 megapixel (vanaf €209) of 5 megapixel (vanaf €179,00) camera’s, beide ook te verkrijgen in een set met meerdere camera’s. De 8 en 5 megapixel camera hebben als voordeel dat ze zowel ver weg als dichtbij haarscherp in beeld brengen. Door vervolgens camera’s op de juiste plaatsen op te hangen, kun je jouw hele terrein overzien.

Duurdere en goedkopere opties

De 8 en 5 megapixel camera’s brengen dus alles goed in beeld, maar zijn een duurdere keuze dan bijvoorbeeld een 1080 p camera’s (ook wel Full HD camera’s genoemd). Ook de 1080p camera’s brengen veel situaties haarscherp in beeld en zijn dus vaak geschikt. Met de 1080p camera’s zit je qua prijs tussen de 720p en 5 megapixel camera’s in. Een goedkopere optie is vaak de keuze voor analoge camerabewaking.

Assortiment van CCTVWinkel

Bij CCTVWinkel vind je al camera’s vanaf €59,- excl. BTW. Wanneer je camera’s met hogere resoluties wilt, dan valt de prijs vaak wat hoger uit. Het kan ook lonen om te kijken naar complete camerabewaking sets. Zo’n pakket is inclusief camera’s en noodzakelijke accessoires, waardoor je geniet van veel voordeel. Je kunt jouw camerabewaking set dus zo uitgebreid maken als je zelf wil.

De kosten van camerabewaking hangen dus af van meerdere factoren. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij 8 of 5 megapixel camera’s, zullen de kosten hoger liggen. Aan de andere kant ben je dan wel voorzien van camera’s die jouw terrein en eigendommen fantastisch in beeld brengen.

Twijfel je na deze blog en de keuzehulp nog over welk soort camerabeveiliging voor jou het meest geschikt is? Neem dan contact met ons op! Wij adviseren je graag over welke beveiligingscamera’s het meest geschikt zijn voor jouw situatie!