Wat is de beste beveiligingscamera voor buitengebruik?

  • Geplaatst op
Wat is de beste beveiligingscamera voor buitengebruik?

Wanneer je je beveiligingscamera buiten wilt hangen, dan is het van belang om te weten welk soort beveiligingscamera het beste bij jouw doeleinde past. Zo maakt het bijvoorbeeld verschil of je een groot of een klein terrein wilt beveiligen. In deze blog proberen we jou op weg te helpen bij het maken van je keuze.

Wat is de beste beveiligingscamera voor buitengebruik?

Wanneer je je beveiligingscamera buiten wilt hangen, dan is het van belang om te weten welk soort beveiligingscamera het beste bij jouw doeleinde past. Wil je bijvoorbeeld een groot terrein beveiligen door middel van camera’s of wil je een kleiner terrein beveiligen? Dat maakt nogal verschil voor de keuze van het soort beveiligingscamera dat je het beste uit kunt kiezen.

 

Groot terrein

Het is dus van belang om te kijken naar de grootte van het gebied dat je wilt beveiligen. Wil je een groot terrein beveiligen? Dan kan het een goed idee zijn om eens na te denken over een 8 megapixel of 5 megapixel camera. Deze camera’s zorgen voor zowel ver weg als voor dichtbij voor een haarscherp beeld.

 

Klein terrein

Wanneer je camerabeveiliging buiten rond je huis wilt, dan is dit vaak een kleiner terrein wat beveiligd dient te worden. In dat geval is het gebruik van 1080p camera’s vaak voldoende. De hoge beeldkwaliteit zorgt ervoor dat je ongewenste personen duidelijk kunt herkennen. Wanneer je je terrein wilt beveiligen, kan het handig zijn om bezoekers hiervoor te waarschuwen door middel van stickers. Dit heeft ook gelijk een afschrikkende functie richting mensen die kwaad in de zin hebben.

 

Verlichting bij de buitencamera’s

Wanneer je je beveiligingscamera extra kracht bij wilt zetten, kun je dit doen door het installeren van verlichting. Als je hierbij kiest voor bouwlampen met sensoren, dan gaan deze lampen branden wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Wanneer ongewenste personen in een fel licht staan, zullen ze nog wel twee keer nadenken voor ze tot hun (criminele) daad overgaan.

 

Hoe bevestig je camera’s buiten?

Wanneer je jouw camera’s buiten wilt gebruiken, zul je deze op moeten hangen op locaties met een goed overzicht over het te beveiligen terrein. Sommige camera’s kunnen rechtstreeks op een muur of paal bevestigd worden; in andere gevallen zijn beugels nodig.

 

Buitenbehuizing

Wanneer de camera’s buiten hangen komt een ander punt van aandacht: de bescherming van de camera’s. Dit doe je door buitenbehuizing. Door middel van buitenbehuizing zijn camera’s beter te zien, waardoor dit een afschrikkende functie voor kwaadwilligen heeft. Daarnaast zijn de camera’s beschermd tegen meerdere weersinvloeden, dus is het ook geen probleem als ze in de open lucht hangen.

 

Neem gerust contact op

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen over de keuze voor de beste beveiligingscamera voor buiten? Of ben je benieuwd hoe je deze het beste kunt bevestigen? Neem dan contact met ons op! Ook voor vragen met betrekking tot één van onze producten staan onze medewerkers je graag te woord.