Het gebruik van licht bij camerabeveiliging

  • Geplaatst op
Het gebruik van licht bij camerabeveiliging

Het gebruik van licht bij camerabeveiliging

Wanneer je camerabeveiliging om en rond je pand en/of huis wilt gaan plaatsen, heb je rekening te houden met een aantal vraagstukken. Waar ga je de camera’s bijvoorbeeld plaatsen zodat al jouw eigendommen optimaal in beeld komen? En ben je van plan om camera’s aan te schaffen voor gebruik gedurende de dag of juist voor tijdens de nacht?

 

 

 

Gebruik gedurende de dag of nacht

Die laatste vraag is nogal belangrijk tijdens de aanschaf van een beveiligingscamera. Op het moment dat je de beveiligingscamera’s ook ’s nachts of op donkere plekken wilt gaan gebruiken, heb je namelijk infraroodverlichting nodig. Infraroodverlichting zorgt ervoor dat ook op donkere plekken goede beelden kunnen worden opgenomen. Zo kun je ten alle tijden mensen die kwaad in de zin hebben, goed op beeld krijgen.

 

Infraroodverlichting

Veel beveiligingscamera’s beschikken al over infraroodverlichting om ’s nachts goede opnames te kunnen maken. Infrarood is normaal gesproken niet zichtbaar voor mensen. Beveiligingscamera’s gaan automatisch over op infraroodverlichting wanneer er onvoldoende licht aanwezig is. Zo kunnen er dus ’s nachts en op donkere plekken alsnog kwalitatief goede opnames worden gemaakt.

 

Gebruik van licht bij camerabewaking

Het gebruik van licht bij camerabewaking kan ook een afschrikkende functie hebben. Kwaadwilligen die op jouw terrein terechtkomen en het hebben voorzien op jouw eigendom, kunnen bijvoorbeeld schrikken wanneer ze opeens goed te zien zijn in beeld. Dat kun je voor elkaar krijgen door het aanschaffen en bevestigen van verlichtingsmateriaal.

 

Verlichting van CCTVwinkel

Naast het afschrikken van vreemden op je terrein, zorgt de led verlichting uit onze webshop er natuurlijk ook voor dat de personen die je hebt opgenomen helderder op jouw recorder staan. Het gebruiken van led verlichting heeft dus twee functies: het afschrikken van potentiële dieven en ervoor zorgen dat deze personen beter op beeld komen te staan.

 

 

 

Regelgeving met betrekking tot het gebruik van camerabeveiliging

Wanneer je camerabeveiliging wilt gaan gebruiken, heb je rekening te houden met een aantal regels die in Nederland gelden. Wanneer je de openbare weg wilt gaan filmen met jouw camerabewaking set, moet je bijvoorbeeld duidelijk maken dat je dit doet. Dat zou bijvoorbeeld door middel van een sticker op jouw hek kunnen. Ook camerabewaking in en rondom het huis moet worden aangekondigd.

 

 

 

Neem gerust contact met ons op

Heb je nog vragen aan de hand van deze blog? Neem dan gerust contact met ons op. Ook wanneer je op zoek bent naar de juiste camerabeveiliging, helpen onze medewerkers je graag op weg. Samen met jou gaan we graag op zoek naar de meest geschikte camerabeveiliging. Zo weet je zeker dat jij jouw eigendommen op een effectieve manier kunt beveiligen.