Het gebruik van een dome camera

  • Geplaatst op

Dome is het Engelse woord voor koepel. Dat is in dit geval dan ook een heel letterlijke benaming voor de dome camera. Deze camera is namelijk voorzien van een doorzichtige koepel, waarachter de lens zich bevindt. Er zijn ook dome bewakingscamera’s waarbij de lens achter een recht stuk glas zit.

Eigenschappen dome camera

Een dome camera is voorzien van een glazen bol. Achter deze glazen bol bevinden zich de lens en, eventueel, de infrarood verlichting. De glazen bol biedt tevens een extra bescherming: door de sterke huls wordt de lens namelijk goed beschermd. Op die manier zijn dome camera’s over het algemeen dus iets beter beschermd tegen bijvoorbeeld vandalisme.

 

Verschillen met bullet camera

Een bullet camera is meestal een bewakingscamera op een voet of beugel, soms voorzien een "afdakje" om regen en zon inval tegen te gaan. In tegenstelling tot een dome camera moet bij een bullet camera de gehele bewakingscamera gedraaid worden om te filmen in de juiste richting. Er zit niet per definitie verschil in de kwaliteit, die kan bij beide soorten beveiligingscamera’s net zo goed zijn.Verschillende soorten dome camera’s

Binnen het assortiment van CCTVwinkel vind je verschillende soorten dome camera’s. In meerdere categorieën vind je zowel bullet (andere vorm camera) als dus ook dome camera’s terug, waardoor je altijd nog meerdere kanten op kunt. Met een keuze voor een dome camera word je dus niet beperkt in het aanbod.

 

Bestellen van een dome camera

Wanneer je voor een dome camera wilt kiezen, kan het ook nog handig zijn om de voordeelpakketten te overwegen. Hier vind je meerdere camera’s in een voordeelset. Wanneer je je dome camera besteld hebt en deze op voorraad is, wordt deze binnen één tot twee werkdagen bij je thuisbezorgd. Bezorging in Nederland is bovendien gratis.

 

Voordeelpakketten

 

Neem gerust contact op

Ben je na het lezen van deze blog enthousiast geworden over dome camera’s? Bekijk dan ons aanbod in dit soort camera’s! Heb je nog vragen over de eigenschappen van dome camera’s of het gebruik ervan? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers voorzien je graag van advies over al onze producten.