Doel van de buitencamera

  • Geplaatst op
  • Door CCTV Winkel
Doel van de buitencamera

Doel van de buitencamera

Beveiligingscamera’s schaf je aan om jouw eigendommen optimaal te beveiligen. In sommige gevallen ontkom je er niet aan om beveiligingscamera’s buiten op te hangen. Dat zorgt ervoor dat ook de eigendommen die zich buiten jouw huis bevinden, optimaal beschermd worden. Beveiligingscamera’s voor buiten worden ook wel buitencamera’s genoemd.

 

 

Breed assortiment

Binnen het assortiment van CCTVwinkel vind je een groot aanbod aan buitencamera’s. Zo kun je bij ons terecht voor verschillende camera’s die uitstekend geschikt zijn om buiten op te hangen. Wanneer je jouw camerabewaking buiten wilt ophangen, kan het handig zijn om buitenbehuizing aan te schaffen. Dat zorgt ervoor dat jouw camera’s beveiligd zijn tegen weersinvloeden.

 

Professionele IP-camera’s

De IP camera’s uit ons assortiment hebben een IP66 codering. Deze codering houdt in dat deze vorm van bewaking geschikt is voor zowel binnen als buiten. Wanneer zowel binnen als buitenshuis wilt filmen, zijn dit dus zeer geschikte camera’s. De IP camera’s zijn uitgerust met een 1080p full HD beeldsensor. Zo weet je zeker dat je uitstekend beeldmateriaal opneemt.

 

Wet- en regelgeving buitencamera

Wanneer je de buitencamera gaat plaatsen, heb je je natuurlijk te houden aan de wet- en regelgeving die in Nederland bestaat omtrent het plaatsen van beveiligingscamera’s voor buiten. We schreven hier al eerder een complete blog over. Het belangrijkste aspect is dat je mensen waarschuwt, wanneer je opnames maakt rondom jouw terrein.

 

Beste locatie buitencamera

Wanneer je besloten hebt om een buitencamera aan te schaffen en wanneer deze vervolgens thuisbezorgd is, is het zaak om te bepalen waar je de buitencamera wilt gaan ophangen. De beste positie hangt natuurlijk af van hoe jouw eigendommen het beste in beeld kunnen komen. Daarnaast is het belangrijk om mee te nemen dat je alleen de openbare weg kunt filmen, als die onvermijdelijk in beeld komt.

 

Monteren beveiligingscamera’s

Wat belangrijk is tijdens het monteren van een buitencamera, is dat de bekabeling op de juiste manier weggewerkt worden. Dat zorgt enerzijds voor meer veiligheid en anderzijds kan de camera minder snel onklaar worden gemaakt. Wanneer kabels duidelijk zichtbaar zijn, is het voor kwaadwilligen een eenvoudige klus om de buitencamera onklaar te maken.

 

 

Plaats ten minste bij elke buitendeur één camera

In veel gevallen is het een goed idee om bij iedere buitendeur van jouw pand of huis een buitencamera te plaatsen. Overvallers en inbrekers komen vaak niet via een buitendeur binnen, maar verlaten het pand in veel gevallen wel via zo’n buitendeur. Het meest ideale scenario is om deuren vanuit twee richtingen te filmen, zodat een inbreker er altijd goed op staat.

 

 

Zon en bomen

Eén van de factoren waarover je in ieder geval moet nadenken wanneer je de camera buiten ophangt, is de zon. Fel licht van de zon kan de kwaliteit van de beelden verminderen. Datzelfde geldt in dit geval ook voor lampen die buiten ophangen. Daarnaast heb je rekening te houden met bomen of planten, wanneer die in het beeld van de camera worden gevangen. De bomen en planten kunnen immers gaan groeien.

 

Verlichting buitencamera

Buitencamera’s kunnen een extra gevoel van veiligheid bieden. Immers, wanneer de beveiligingscamera’s goed zijn opgehangen, weet je zeker dat eventuele ongeregeldheden buiten op de juiste manier worden opgenomen. Een ander aspect wat extra veiligheid kan bieden, is verlichting. Door verlichting bij camera’s te plaatsen, kun je ervoor zorgen dat kwaadwilligen nog meer worden afgeschrikt.

 

Service CCTVwinkel

Bij CCTVWinkel hebben we kwaliteit hoog in het vaandel staan. Bij aankoop van één van de producten uit onze webshop, weet je dus zeker dat je een A-kwaliteit product koopt. Doordat we scherpe prijzen hanteren, profiteer jij van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Zo kun je gedurende lange tijd genieten van het door jou aangekochte product.

 

Neem gerust contact met ons op

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van buitencamera’s? Neem dan contact met ons op! Samen met jou gaan we graag op zoek naar het meest geschikte product binnen onze webshop. Ook voor een vraag over één van onze overige producten, kun je natuurlijk te allen tijde bij één van onze medewerkers terecht.