Camera's met nachtzicht

  • Geplaatst op
Camera's met nachtzicht

Camera's met nachtzicht zijn belangrijk om ook bij minder verlichting je spullen en eigendommen optimaal te kunnen beveiligen. Maar hoe gaat dat in z'n werk? Door middel van deze blog lichten we toe wat nachtzicht bij beveiligingscamera's precies inhoudt.

Wanneer je beveiligingscamera’s hebt opgehangen om je eigendommen optimaal te kunnen beveiligen, wil je natuurlijk dat deze eigendommen ook gedurende de avond en nacht goed beschermd zijn. Om ook bij minder verlichting kwaadwillenden op afstand te kunnen houden en anders goed op beeld te kunnen hebben, is het belangrijk dat je camera beschikt over nachtzicht.

 

Eigenschappen nachtzicht

Nachtzicht, dus goede kwaliteit beeld wanneer een kamer of buitenverblijf donker is, wordt mogelijk gemaakt door infrarood verlichting. Infrarood licht is voor mensen onzichtbaar, maar zorgt in combinatie met een infrarood gevoelige sensor voor een duidelijk en goed verlicht beeld gedurende de nacht.

 

Waarvoor gebruik je nachtzicht bij camera's?

De beveiligingscamera’s schakelen automatisch over op infrarood nachtzicht, wanneer het in de kamer of buiten te donker wordt om goede kwaliteit beelden op te kunnen nemen. Doordat het infrarood licht er van uitgaat dat alles een bepaalde warmte uitstraalt, worden ongewenste personen alsnog scherp in beeld gebracht. Zo zorg je dus altijd voor een optimale bescherming van jouw eigendommen.

 

Verschillende soorten camera's met nachtzicht

Bijna alle bewakingscamera’s in onze webshop beschikken over eigen infrarood verlichting. Daardoor word je dus niet beperkt in je keuze voor een bepaald gewenst type beveiligingscamera. Zo kun je ook voor camera’s met nachtzicht terecht in alle categorieën beveiligingscamera in onze webshop. Op die manier kun je dus altijd de camera kiezen die het beste aansluit op jouw wensen.

 

Veranderende beeldkwaliteit bij nachtzicht camera's

Bij het gebruik van camera’s met nachtzicht blijft de kwaliteit van de beelden in principe ook met minder licht of zicht gewoon goed. Het kan echter zo zijn dat het glas voor de lens van je beveiligingscamera vuil bevat. Daar merk je overdag niks van, maar ’s nachts kan het infraroodlicht hierdoor weerkaatsen in het glas waardoor de kwaliteit minder wordt.

 

Aanbod beveiligingscamera’s

 

Neem gerust contact op

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over de werking van camera’s met nachtzicht? Ben je benieuwd welke camera’s allemaal voldoen aan de infrarood verlichting? In beide gevallen kun je gerust contact met ons opnemen. Onze medewerkers lichten je graag voor op het gebied van camera’s met nachtzicht.