incl. BTW

Beveiligingscamera zichtbaar of verborgen plaatsen

8 January 2016

Wat is handiger, een beveiligingscamera verborgen plaatsen, of juist in het zicht? Lees snel verder.

Na een incident kunnen beveiligingscamera's zorgen voor bewijsmateriaal in de vorm van videobeelden. De met de beveiligingscamera set opgenomen beelden kunnen eenvoudig worden terug gekeken en geven een duidelijk overzicht van de gebeurtenissen.

Zichtbaar of juist niet?

Sommige mensen doen erg veel moeite om beveiligingscamera's verborgen te plaatsen, zo goed mogelijk weggewerkt om zo min mogelijk op te vallen, maar is dat handig?

Bewakingscamera's werken ook preventief, dat wil zeggen dat ze een groot afschrikeffect hebben op vandalen. Zorg voor het zo opvallend mogelijk plaatsen van beveiligingscamera's ook dat u camerabewaking stickers plaatst.

Verborgen camera minder effectief

Van verhalen van onze klanten weten we dat verborgen geplaatste beveiligingscamera's in een winkel minder effectief zijn dan zichtbaar aanwezige camera's. Bij diverse klanten nam het aantal diefstallen niet noemenswaardig af na het plaatsen van verborgen camera's door de gehele winkel. Uiteraard beschikken deze klanten wel over voldoende bewijsmateriaal.

Bij klanten waar camerabewaking duidelijk aanwezig is, werd na het plaatsen van die camera's merkbaar minder gestolen. Uiteindelijk blijkt het plaatsen van zichtbare camera's en voldoende stickers/bordjes een groter preventief effect te hebben.

Camerabewaking bij huis

De feiten uit bovenstaand verhaal zijn gebaseerd op winkels waarbij met enige regelmaat werd of wordt gestolen. Bij camera beveiliging rondom woonhuizen zijn, gelukkig maar, veel minder gegevens beschikbaar. Feit bijft dat ook hier een verborgen camera vooraf nooit hetzelfde effect kan hebben dan een duidelijk zichtbare bewakingscamera.

Verborgen camera's mooier?

Sommige mensen vinden verborgen camera's mooier. Daar zijn we het deels wel mee eens. Een verborgen beveiligingscamera stoort minder in de uitstraling van de winkel of het woonhuis. Maar het plaatsen van een bewakingscamera gebeurd bijna altijd met het oog op eventuele diefstal, inbraak of vernieling. De beveiligingscamera set doet zijn werk dus optimaal als er ook een grote preventieve werking van uit gaan.

Een goed geplaatste bewakingscamera, bijvoorbeeld een IP camera, waarbij de kabels netjes zijn weggewerkt is bijna nooit storend. Steeds meer en meer winkels en woonhuizen worden tegenwoordig voorzien van camera's, het wordt een steeds normalere verschijning in het straatbeeld.

Hulp nodig?

Heeft u na het lezen van deze blogpost nog vragen over het al dan niet verborgen ophangen van beveiligingscamera's? Neem dan contact met ons op via telefoon of per e-mail op info@cctvwinkel.nl. We helpen u graag vrijblijvend aan het juiste antwoord.

arrow_upward