incl. BTW

Hoe snel moet mijn internet zijn?

22 February 2016

Met enige regelmaat krijgen we de vraag of camera beveiliging de snelheid van het internet beïnvloed en hoe snel een internet verbinding moet zijn bij gebruik van bewakingscamera’s.

Internet niet noodzakelijk. Allereerst moeten we zeggen dat een internet verbinding niet noodzakelijk is voor het gebruik van camerabewaking. Ongeacht welk type systeem u kiest. Lees ook onze blog “Is internet nodig voor een IP camera”.

Wordt mijn internet snelheid beperkt?

Dat hangt van de situatie af. In principe namelijk niet. Camerabewaking maakt geen gebruik van uw externe verbinding (alles buiten uw modem naar het internet toe) zolang u niet op afstand wilt meekijken met uw bewakingscamera’s. Gaat u wel meekijken, bijvoorbeeld met uw smartphone of op een PC op kantoor, dan worden deze beelden, uiteraard, via uw internet verbinding verzonden. Alles wat gebruik maakt van deze internet verbinding zal er voor zorgen dat de snelheid van andere gebruikers (iets) omlaag gaat. Of dat verschil merkbaar is hangt af van de snelheid van uw verbinding. Over het algemeen is er ruim voldoende snelheid beschikbaar voor alle gebruikers.

Hoe snel moet mijn internetverbinding zijn?

Het is een beetje lastig om die vraag met een eenvoudig antwoord te beantwoorden. Er zijn geen standaard gegevens voor het gebruik van een internetverbinding. Daarnaast is de gewenste snelheid ook sterk afhankelijk van het soort bewakingscamera. Een 5 MegaPixel IP camera kan bijvoorbeeld meer snelheid verbruiken dan een standaard analoog systeem met 4 beveiligingscamera’s. Kan, want dat hoeft namelijk niet perse. Het is namelijk bij bijna alle soorten camera beveiliging eenvoudig zelf in stellen wat de snelheid van de mobiele stream moet worden. Is uw verbinding niet snel genoeg, kies dan een lagere snelheid.

Gebruik ik veel MB’s als ik op mijn telefoon kijk?

Dat hangt een beetje af van de snelheid waarmee gekeken wordt. Uiteraard is het ook van belang om te weten hoelang u kijkt en wat de beeldkwaliteit is. Videobeelden gebruiken altijd dataverkeer, hoe laag de resolutie of de snelheid ook is. Of dat veel is, is onder andere afhankelijk van bovenstaande factoren. Het is daarom raadzaam om het mobiele data verbruik altijd goed in de gaten te houden om teleurstellingen op de eindafrekening te voorkomen.

arrow_upward